Το παλεύει ο γιατρός…

 

Έχει επιλέξει

να είναι πάντα

κοντά στον κοσμάκη

 

 

 

 

Έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά και τις περιοδείες του σε χωριά, ο πρώην βουλευτής Παύλος Στασινός… Τον συναντάς σε διάφορα στέκια, αλλά και σε πολλά χωριά του Δήμου Αρταίων, όπου συζητάει πολλά πράγματα και κυρίως το τι κάνουμε σήμερα έτσι, όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση…

Τον συναντήσαμε σε κεντρικό στέκι με φίλους του και είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε για λίγο, αλλά απ’ αυτό το λίγο, μπορεί και να βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Την ατομική ευθύνη, στην λειτουργία της κοινωνίας, προβάλλει στις συζητήσεις, ανατρέχοντας στην προσφορά που πρέπει να έχει ο κάθε πολίτης στο μυαλό του. Θυμίζει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την προσωπική εργασία, που είχαν καθιερώσει οι κοινότητες της παλιάς εποχής και ότι ήταν αυτή που κράτησε τα χωριά μας ζωντανά. Βεβαίως δεν παραλείπει να παραθέτει και το προσωπικό του παράδειγμα, της προσφοράς στον άνθρωπο, μέσα απ’ την δράση του στο Νοσοκομείο, σε μια εποχή που ο κοσμάκης δεν έχει την πολυτέλεια να πάει σε ιδιώτη γιατρό ή σε νοσοκομείο άλλη πόλης.

Όλα αυτά, δεν μπορεί παρα να παραπέμπουν στην διάθεση που έχει ο ίδιος να ασχοληθεί με τα του Δήμου, όχι όμως με την συμβατική λειτουργία, που τώρα ακολουθείται και δημιουργεί, αντί να λύνει, προβλήματα.


Και στα χωριά


Δεν χάνεται απ’ τα χωριά του Δήμου ο Παύλος Στασινός. Τον μάθαμε σε πολλά χωριά, χωρίς ο ίδιος να το διαψεύδει. Και τα επισκέπτεται με πολιτική στρατηγική. Συζητάει για το παρόν και το μέλλον. Για το πώς θέλουμε να ζήσουμε και αν έχουμε στο μυαλό μας, την κατάσταση που δημιουργήθηκε και πως μέσα σ’ αυτή, θα πρέπει να επιβιώσουμε.

Με ορθό τρόπο, η νέα προσέγγιση των πολιτών απ’ την πλευρά του πρώην βουλευτή, που μπορεί να έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι άλλων, αν αποφασίσει να μπει στην διαδικασία των δημοτικών εκλογών.

Και το σημαντικότερο. Έχει επιλέξει να είναι πάντα κοντά στον κοσμάκη, που το έχει ανάγκη (ο απλός πολίτης) να είναι δίπλα σ’ αυτόν που θα τον εκπροσωπήσει και να είναι σίγουρος, ότι συμφωνούν σε βασικά πράγματα.

Για να δούμε και την συνέχεια…