Η τουριστική προβολή

 

Όταν οι άλλες

πόλεις αξιοποιούν

ευκαιρίες, στην

Άρτα… κοιμούνται!

 

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

Διαβάστε την είδηση: «Αντιπροσωπεία από τριάντα περίπου Τούρκους Tour Operators και δημοσιογράφους θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα από τις 16 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει δημιουργήσει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών και σε συνέχεια των επισκέψεων που είχαν γίνει στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξήρε το έργο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και σημείωσε ότι η επίσκεψη των Τούρκων αποτελεί μία καλή ευκαιρία για προβολή της περιοχής και προσέλκυση τουριστών».
Γιατί την επιλέξαμε να την αναπαράγουμε; Απλά είναι τα πράγματα… Η τουριστική προβολή, είναι η υποδομή της τουριστικής ανάπτυξης και μέσα απ’ αυτή μπορεί μια περιοχή και ιδιαίτερα μια πόλη, να περιμένει πολλά. Στα Γιάννενα ο δήμαρχος Φίλιππος Φίλιος, το έχει αντιληφθεί και η προσπάθεια που έκανε στην κατεύθυνση αυτή, γίνεται ήδη ορατή και απ’ τους απλούς πολίτες, οι οποίοι και για τα θέματα αυτά ανησυχούν και προβληματίζονται.
Μοιραία, το θέμα πρέπει να το φέρουμε και στην Άρτα και να δούμε τι γίνεται σε σχέση με την τουριστική προβολή και τα οφέλη που εξ αυτής μπορεί να έχει η Άρτα και ολόκληρος ο νομός, που είναι γνωστό πως αποτελεί τον πιο πλήρη τουριστικό προορισμό.
Τίποτα απολύτως. Ούτε που σκέφτηκε κανένας ότι υπάρχει και αυτή η δραστηριότητα, για να ακριβολογούμε η υποχρέωση της δημοτικής αρχής, να προβάλλει τις μοναδικές ομορφιές του τόπου, τον οποίο υποτίθεται πως υπηρετεί.
Με άλλα ασχολούνται. Με τον τρόπο που θα βρουν να εκδικηθούν όποιον πάει να κάνει κάτι καλό σ’ αυτόν τον τόπο. Με κάτι που μπορεί να φέρει επισκέπτες στην Άρτα, ας πούμε.
Και δεν είναι δυνατόν η παρούσα δημοτική αρχή να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό θέμα, μιας και όσοι την αποτελούν, δεν έχουν την διάθεση να δουν το καλό του τόπου, μέσα από πρωτοβουλίες σαν κι αυτή…
Είναι εύκολο να ασχολούνται με το χαλίκι που θα πέσει σε χωράφια ημετέρων. Από κει μπορεί να προκύψει κανένας ψήφος… Βλέπετε έχουν ΑΚΟΜΗ στο μυαλό τους, ότι μπορεί να διεκδικήσουν και πάλι την ψήφο των αρτινών. Και δεν ντρέπονται…
Στο θέμα μας, όμως. Η τουριστική προβολή της Άρτας, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος, κάτι να γίνει, γιατί όλοι είμαστε υπόλογοι απέναντι στην ιστορία. ΝΑ έχουμε μοναδικές φυσικές ομορφιές και να μην τις προβάλλουμε. Και να μην λαμβάνουμε αυτό που δικαιούμαστε και του δικαιούνται και οι επόμενες γενιές.