Σπουδαία έργα στο Δήμο Ν. Σκουφά

 

 

Αποτέλεσμα

σκληρής δουλειάς

του δημάρχου

Στάθη Γιαννούλη

 

 

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

Κατά τον καλύτερο τρόπο, φεύγει το 2012 για το Δήμο Ν. Σκουφά και το δήμαρχο Στάθη Γιαννούλη, αφού η είδηση που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, είναι καθοριστική για το μέλλον του και θα καταστήσει τα διοικητικά διαμερίσματα του Δήμου, σύγχρονες κωμοπόλεις, που οι πολίτες τους δεν θα έχουν επί πλέον προβλήματα από τα καθημερινά…

Δημοπρατήθηκαν έργα προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών, δικτύου αποχέτευσης και αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης. Έργα που πρέπει να θεωρούνται, απαραίτητα για κάθε περιοχή, μιας και εξ αυτών γίνεται ευκολότερη και ποιοτικότερη η ζωή των κατοίκων.

Σε μια εποχή που οι πάντες κάνουν λόγο για έλλειψη χρημάτων, η οποία απαγορεύει, όπως λένε κάποιοι ακαμάτηδες δήμαρχοι, έστω και τον προγραμματισμό έργων, ο δήμαρχος Ν. Σκουφά Στάθης Γιαννούλης, εξασφάλισε τεράστια κονδύλια για να γίνουν έργα στο Δήμο του. Ενδιαφέρον έχει το πώς κατάφερε να πετύχει αυτή την χρηματοδότηση και όπως είναι φυσικό η ερώτηση ετέθη στον ίδιο το δήμαρχο και η απάντησή του εξόχως ενδιαφέρουσα: «Προσπαθούμε πάντα μέσω του Δήμου να προωθήσουμε έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας αλλά που παράλληλα προσφέρουν την δυνατότητα μείωσης των φορτίων που καταλήγουν στον Αμβρακικό. Με τα αυτά έργα επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος. Παράλληλα είναι βέβαιο ότι την δεδομένη στιγμή με τις αυξημένες δυσκολίες και την υψηλή ανεργία στην περιοχή τα έργα αυτά θα συμβάλλουν δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Και γενικότερα βέβαια η εκτέλεση τέτοιων έργων δημιουργεί μια γενικότερη οικονομική κίνηση στην τοπική αγορά».

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι τα έργα, όπως τα παρουσίασε ο Δήμος Ν. Σκουφά, είναι: «Κατασκευή Δικτύου και Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στον τέως Δήμο Κομποτίου» προϋπολογισμού 9.100,000 ευρώ, για το οποίο προσωρινή ανάδοχος εταιρία είναι η «ΔΟΜΙΚΗ» με ποσοστό έκπτωσης 51,5% και το έργο «Κατασκευή Δικτύου Ακαθάρτων Οικισμών Πέτα και Αγίου Δημητρίου» προϋπολογισμού 8.468,781 ευρώ, με προσωρινή ανάδοχο την εταιρεία  του Ζιώρη με ποσοστό έκπτωσης 40%».

Χρειάστηκε σκληρή δουλειά απ’ τον ίδιο το δήμαρχο Στάθη Γιαννούλη, για να ετοιμαστούν οι μελέτες των έργων αυτών, να ωριμάσουν, όπως λένε οι τεχνοκράτες και να ακολουθήσει η έγκριση της χρηματοδότησης.

Και όπως είναι λογικό οι συγκρίσεις με την προσπάθεια άλλων Δήμων, είναι δεδομένες και φυσικά τα συμπεράσματα χρήσιμα. Γιατί η δικαιολογία, κάποιων δημάρχων, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνουν  έργα, καταρρίπτεται με το παράδειγμα αυτό και την σημαντική προσπάθεια του δημάρχου Στάθη Γιαννούλη.