500.000 ευρώ και το κτίριο είναι ακατάλληλο

 

Δεν έχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση η δημοτική αρχή και το θέμα μένει έτσι

 

 

 

Το θέμα της τύχης του κτιρίου της οδού Ορλάνδου, που με δάνειο 500,000 ευρώ αγόρασε ο Δήμος Αρταίων από ιδιώτη, επανέφερε στην επικαιρότητα, με ερώτησή του προ ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Γκούβας.

Ρώτησε τον δήμαρχο Γ. Παπαλέξη, τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή, για το κτίριο αυτό που υποτίθεται ότι αγοράστηκε για να καλύψει ανάγκες της λειτουργίας του Δήμου και παραμένει ανεκμετάλλευτο, να ερειπώνει κάθε μέρα που περνάει.

Δεν έχει γίνει τίποτα απ’ την πλευρά της δημοτικής αρχής, είπε ο δήμαρχος Γ. Παπαλέξη, γιατί το κτίριο έχει πρόβλημα με τα στατικά του, άρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Και άφησε να εννοηθεί ότι θα μείνει έτσι, προκαλώντας κιόλας, γιατί την αποπληρωμή του συγκεκριμένου δανείου την πληρώνουν οι δημότες.

Στο σημείο αυτό της συζήτησης, παρενέβη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νικολάου, ο οποίος επεσήμανε, ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, για να κάνει αγορά ακινήτου ο Δήμος, πρέπει να υπάρχει από πριν πιστοποιητικό καταλληλότητας του κτιρίου. Στην προκειμένη περίπτωση, αναρωτήθηκε υπήρχε τέτοιο πιστοποιητικό και έγινε η αγορά. Αν υπάρχει τότε έχουν ευθύνες αυτοί που το υπέγραψαν, αν δεν υπάρχει, έχει ευθύνες και πρέπει να καταλογιστούν, η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία και προέβη στην αγορά.

Ούτε που απάντησε, σε αυτές τις παρατηρήσεις του δημοτικού συμβούλου Γ. Νικολάου, ο δήμαρχος Γ. Παπαλέξης και ο καθένας μπορεί αβίαστα να οδηγηθεί στο συμπέρασμα, ότι απ’ την πλευρά της δημοτικής αρχής, η πρόθεση είναι να μην αναζητηθούν οι ευθύνες απ’ την μια και απ’ την άλλη, να μην αξιοποιηθεί το κτίριο, αλλά οι δημότες να πληρώνουν.