Θα είναι η καλύτερη επιλογή…

 

•Ας αφήσουν λίγο ακόμη στον πάγκο τον κυρ Βασίλη…

 

 

•Έτσι κι αλλιώς αυτός βρίσκει… δουλειά να κάνει…

 

 

 

Θα πρέπει να μελετήσουν καλά το νόμο, που ορίζει τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων, εκεί στο Δήμο Αρταίων. «Ζεσταίνουν» την καρέκλα, για να (ξανα)καθίσει ο κυρ Βασίλης ο Γέμος, αλλά μάλλον δεν θα τους βγει.

Μπορεί η τροποποίηση του νόμου να προβλέπει ότι την προεδρία αναλαμβάνει ο πλειοψηφών σύμβουλος της τοπικής κοινότητας, που σημαίνει Γέμος, αλλά με τον κυρ Βασίλη, υπάρχει ένα πρόβλημα. Παραιτήθηκε του αξιώματος αυτού, για να αναλάβει, μετά από εσωτερική εκλογική διαδικασία ο νυν πρόεδρος Κώστας Ρίζος, οπότε δεν μπορεί να οριστεί εκ νέου πρόεδρος και ας το προβλέπει ο νόμος. Θεωρείται παραιτημένος, οπότε λογικά και τυπικά πρέπει να αναλάβει πρόεδρος ο δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης στην δημοτική κοινότητα, που είναι ο Παναγιώτης Σπάκας.

Αν το σκεφτούν με λίγη λογική, αλλά και επικοινωνιακή προσέγγιση το θέμα, εκεί στο Δημαρχείο και τους ίδιους συμφέρει, να φέρουν στο προσκήνιο της παρηκμασμένης δημοτικής αρχής, ένα νέο πρόσωπο, που μπορεί κάτι να συμβολίζει. Νέος επαγγελματίας, με αποδοχή στην τοπική κοινωνία, ο Παναγιώτης Σπάκας, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος. Αν το καλοσκεφτεί και ο δήμαρχος Παπαλέξης, που αδίκως κατηγορείται ότι μπορεί και να σκέφτεται…