Φεύγουν οι ασθενείς απ’ την Άρτα σε άλλες πόλεις

 

 

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Πρέπει άμεσα να λειτουργήσει το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

 

 

 

 

Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Άρτας, επισκέφτηκε η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και οι διαπιστώσεις της είναι αποκαρδιωτικές και για την ίδια και περισσότερο για τους ασθενείς, που αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλες πόλεις (Γιάννενα ή Πάτρα) για να εξυπηρετηθούν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την επίσκεψή της, η βουλευτής ου ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει την αναγκαιότητα να λειτουργήσει η δομή αυτή ως Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η κα Γεροβασίλη, είναι το ακόλουθο:

«Επισκέφθηκα το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Άρτας (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) και συζήτησα με τους εργαζόμενους την μέχρι τώρα δραστηριότητα του Κέντρου και τις δυνατότητες ανάπτυξής του, ώστε να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι το ΚΕΦΙΑΠ ως δομή είναι απολύτως απαραίτητη για την εξυπηρέτηση όχι μόνο των κατοίκων του νομού Άρτας, αλλά και όμορων νομών, μέχρι τώρα λειτουργούν μόνο κάποια πρωινά τμήματα Ψυχολογίας, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Κοινωνικής Εργασίας, παρά την ύπαρξη απόφασης του Δ. Σ. του Νοσοκομείου, στο οποίο υπάγεται οργανικά, για πλήρη λειτουργία του ως Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης. Αυτή η απόφαση παραμένει ανενεργή.
Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα, άτομα με κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, ημιπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, τροχαία, αθλητικές κακώσεις, εργατικά ατυχήματα), όπως επίσης ασθενείς μετά από επεμβάσεις ορθοπεδικές, νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές, κ.λ.π. ή μετά από παραμονή στη Μ.Ε.Θ., που όλοι τους χρειάζονται αποθεραπεία και αποκατάσταση, να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στην Άρτα, αλλά να αναγκάζονται να ψάξουν στα Γιάννενα ή στην Πάτρα, για να βρούνε θέση σε Ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης, την ίδια ώρα που το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Άρτας διαθέτει εξοπλισμό που έχει κοστίσει πάνω από 4 εκατ. ευρώ και παραμένει αναξιοποίητος.
Ειδικά αυτές τις εποχές, που το Κράτος πρόνοιας και ο δημόσιος, καθολικός, δωρεάν χαρακτήρας της Υγείας δέχεται επίθεση και οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση, είναι απαραίτητο να λειτουργούν κανονικά, όπως έχει προβλεφθεί, οι δομές που προσφέρουν ανακούφιση και αξιοπρεπή περίθαλψη σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Θέλω να τονίσω ότι ως γιατρός και ως βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις και υποδομές και να μην γίνονται εκείνες οι κινήσεις που θα επιτρέψουν την πλήρη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης.
Από πλευράς μου, θα κάνω όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται».