Είσαι δήμαρχος, δεν είσαι σουλτάνος

 

Τα καμώματα

και οι εμμονές

του δημάρχου

Γιάννη Παπαλέξη

 

 

 

 

Η πολιτική ανεπάρκεια σε συνδυασμό με την άσκηση εξουσίας, μπορεί να αποτελέσει ένα εκρηκτικό μίγμα. Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν όσοι με τον έναν ή τον άλλον λόγο, έχουν την όποια επικοινωνία ή συνεργασία με τον πολιτικά ανεπαρκή άρχοντα.

Ο πρόλογος αναγκαίος, για την πορεία του δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, που όποιον δει στον δρόμο και δεν του αρέσει η φάτσα του, θα αναζητήσει τρόπο να τον εκδικηθεί. Ειδικά αν έχει και την όποια εξάρτηση απ’ το Δήμο. Ο συγκεκριμένος κύριος νομίζει ότι είναι το απόλυτο αφεντικό και όχι ένας εκλεγμένος – ελεγχόμενος- απ’ τον πολίτη, αν βέβαια επιθυμεί να τιμήσει την ψήφο του.

 

Παρακολουθούμε σκηνές «απείρου κάλλους» το τελευταίο διάστημα. Έχασε μια ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι λειτούργησαν με βάση την ευθύνη που έχουν απέναντι στον δημότη και άρχισε ο… αγώνας καταστροφής  συγκεκριμένου επιχειρηματία. Λες κι αυτός έφταιγε που οι δημοτικοί σύμβουλοι λειτούργησαν με βάση την λογική και την αξιοπρέπεια. Γυρίζει – ο δήμαρχος αυτοπροσώπως! -πάνω στην πλατεία με το μηχανάκι του, – λες κι ανήκει σε καμιά συμμορία τύπου Χρυσής Αυγής-  και τον απειλεί ότι θα τον  κλείσει φυλακή…

Κι αυτός θέλει να λέγεται δήμ-αρχος… Δυστυχώς!

 

Κι ας μην το αρνηθεί, γιατί στο συγκεκριμένο περιστατικό, την περασμένη Κυριακή το πρωί, είμαστε αυτόπτες μάρτυρες. Είδαμε την εμπάθεια με την οποία λειτούργησε, λέγοντας σε επιχειρηματία «θα σε κλείσω φυλακή». Το περιστατικό είδε και φίλος απ’ την Αθήνα, που βρέθηκε στην πλατεία εκείνη την ώρα… Δεν κατάλαβε αρχικά και όταν πληροφορήθηκε ότι αυτός είναι ο δήμαρχος. “Έχετε, ακόμα σουλτάνο στην Άρτα” μας είπε και ζήτησε να του στείλουμε ένα μήνυμα, μέσω της «Γ»

 

: «Δήμαρχος είσαι, δεν είσαι σουλτάνος!»