Στην Άρτα, δεν ασχολούνται!

 

Δεν απασχολεί την δημοτική αρχή, η παραχώρηση του στρατοπέδου Παπακώστα;

 

 

 

Η είδηση που αναφέρει πως σήμερα βρίσκεται στην Πρέβεζα ο υπεύθυνος για θέματα αξιοποίησης και παραχώρησης στρατοπέδων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Εμμανουήλ Κρασσανάκης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Πρέβεζας Χρ. Μπαϊλη και θα συζητήσουν την αξιοποίηση των στρατοπέδων της γειτονικής πόλης, είναι η αφορμή για προβληματισμό.

Στην Άρτα, έχει παραχωρηθεί το Στρατόπεδο Παπακώστα στο Δήμο Αρταίων απ’ το 2003, όταν είχε επισκεφτεί την πόλη, ο τότε αρμόδιος υφυπουργός Λάζαρος Λωττίδης. Και μείναμε μόνο με την παραχώρηση, γιατί το στρατόπεδο αυτό, δεν αποδόθηκε ποτέ στην τοπική κοινωνία, αφού οι αρμόδιοι, δεν βρήκαν ποτέ, χώρο για πεδίο βολής, που ήταν και η προϋπόθεση της παραχώρησης.

Όλα δείχνουν ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επιθυμεί την συνεργασία με τους Δήμους, για την οριστική παραχώρηση των στρατοπέδων. Αυτό τουλάχιστον δείχνει, η επιλογή του υπουργείου, να συζητήσει με τους Δήμους, που ουσιαστικά επιθυμούν την αξιοποίηση των στρατοπέδων

Και το ερώτημα απλό:

-Απ’ την πλευρά του Δήμου Αρταίων, έγινε κάποια προσπάθεια συνεννόησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε να επικαιροποιηθεί το αίτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου Παπακώστα;

Απάντηση δεν πρόκειται να λάβουμε, γιατί με τον δημόσιο διάλογο ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και οι συνεργάτες του, δεν τα πάνε καλά.

Ωστόσο το αίτημα, για την επικαιροποίηση της συζήτησης, είναι υπαρκτό και θα πρέπει κάποτε να το θέσει και η δημοτική αρχή.