Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους τοπικούς παράγοντες

astinomikoi-pano-7777-a

 

Συζήτησαν για τις περικοπές, αλλά και για τα πολλά τοπικά προβλήματα

 

 

 

Ουσιαστική ήταν η συζήτηση που έγινε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, όπου η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, είχε καλεσμένους τους τοπικούς παράγοντες, για να τους εκθέσει τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να τους ζητήσουν την δική τους παρέμβαση, για την αντιμετώπισή τους.

Στο κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές Γιώργος Στύλιος, Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστος Γκόκας, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς και ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης.

Στην εισήγηση που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας Κώστας Τσιρογιάννης, αρχικά αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα, που όπως είπε είναι πολλά και χρονίζουν.  Η έλλειψη δύναμης στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, είναι το σημαντικότερο πρόβλημα και όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος Κ. Τσιρογιάννης, είναι αιτία που μπορεί να μην αντιμετωπίζονται επαρκώς τα προβλήματα που προκύπτουν. Οι τελευταίες αποσπάσεις των αστυνομικών στον Έβρο, όξυναν περισσότερο το πρόβλημα, είπε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων και ζήτησε απ’ όλους τους παριστάμενους να παρέμβουν, ώστε αυτές να ανακληθούν για να μπορέσει να λειτουργήσει η υπηρεσία.

Το πρόβλημα του εξοπλισμού στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, είναι έντονο. Λείπουν τα πάντα, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και ζήτησε να βρεθούν τρόποι, ώστε οι αστυνομικοί της Άρτας, να έχουν την δυνατότητα να έχουν τον εξοπλισμό για να κάνουν την δουλειά τους, ενώ την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια, την χαρακτήρισε απαράδεκτη και για τους κρατούμενους και για τους αστυνομικούς. Θέμα το οποίο έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, αλλά για την αντιμετώπισή του δεν έγινε τίποτα.

Τέλος ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κώστας Τσιρογιάννης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών στην Άρτα και ζήτησε όλοι μαζί να κινητοποιηθούν, για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

Σ΄ όλα τα ζητήματα που τέθηκαν απ’ τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων, υπήρξε κοινή η απάντηση των προσκεκλημένων παραγόντων και οι δεσμεύτηκαν, ότι από κοινού πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ώστε να προκύψουν άμεσα απαντήσεις και φυσικά να έχουν και νέες συναντήσεις, ώστε να εκτιμήσουν την πορεία αντιμετώπισης των προβλημάτων.


Οι περικοπές


Ήταν αδύνατο σε μια τέτοια συζήτηση να μην τεθεί και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι ένστολοι και αφορά στις περικοπές που σχεδιάζει η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας.

Οι απαντήσεις των βουλευτών κυρίως, διέφεραν. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε αρχής εξ αρχής, ότι δεν θα ψηφίσει κανένα νομοσχέδιο που θ’ αφορά σε περικοπές των μισθών των ενστόλων, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Γ. Στύλιος και Χρ. Γκόκας, επεσήμαναν πως δεν θα ψηφίσουν οριζόντιες περικοπές, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.


Καλή η συζήτηση


Μιλώντας στην «Γ» για το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας Κώστας Τσιρογιάννης, την έκρινε κατ’ αρχήν θετική, γιατί αποτέλεσε την καλύτερη ευκαιρία να ενημερωθούν οι τοπικοί παράγοντες, από πρώτο χέρι για τα προβλήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, αλλά και των αστυνομικών υπαλλήλων.

Θεώρησε ότι ανάλογες συναντήσεις πρέπει να γίνουν και στο μέλλον, ώστε να συζητηθούν τα αποτελέσματα των όποιων παρεμβάσεων γίνουν, όπως τουλάχιστον δεσμεύτηκαν οι προσκεκλημένοι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας.

 

astinomikoi-pano-7777-a