Θα στείλουν γράμματα στους αρχηγούς!

 

 

Κουβέντα για το κέντρο λαθρομεταναστών, στην σύσκεψη των τοπικών παραγόντων

 

 

 

Σε αγώνα ταχυδρόμησης επιστολών και την έκδοση ψηφισμάτων, επιδίδονται πλέον οι παράγοντες της Άρτας, μετά την πληροφορία της αναστολής λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας, που είναι δεδομένη, μιας και δεν θα υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο νέα ΕΣΣΟ.

Αυτή είναι η απόφαση της σύσκεψης που έγινε, σήμερα το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, όπου οι εκπρόσωποί μας, μάλλον πήραν λάθος δρόμο… Δεν έκαναν καμία αναφορά στην επικείμενη απόφαση μετατροπής του στρατοπέδου, σε κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών, με ότι αυτό σημαίνει για την ευρύτερη περιοχή.

Απ’ όσα διαβάζουμε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε για την συνάντηση αυτή «αποφασίσθηκε να αποσταλεί κοινή επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία και τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τεθεί υπόψη των Υπουργών η ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του ΚΕΝ που αποτελεί για την Άρτα αναπόσπαστο στοιχείο της τοπικής κοινωνίας».

-Δεν μοιάζει λίγο με «στρουθοκαμηλισμό» αυτή η επιλογή να μην κάνουν καμία αναφορά στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου λαθρομεταναστών;

-Δεν είναι τουλάχιστον περίεργη, η αντίληψη που θέλει τους τοπικούς παράγοντες, να μην συζητούν το ενδεχόμενο δημιουργίας του κέντρου λαθρομεταναστών, την στιγμή που οι τρεις βουλευτές επισκέφτηκαν τον υπουργό Δένδια και του ζήτησαν να μην φέρουν στην Άρτα μετανάστες;

Και το σημαντικότερο:

-Γιατί δεν προετοιμάζουν, μια σωστή εναλλακτική, αν αποφασιστεί τελικά, ότι το Κέντρο Νεοσυλλέκτων, δεν θα ξαναλειτουργήσει στην Άρτα;

-Μήπως για να είναι πιο ανοιχτός ο δρόμος, για το κέντρο μεταναστών;

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η χαλαρή στάση των τοπικών παραγόντων, όπως αποτυπώθηκε στην σύσκεψη και καταγράφηκε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στην συνέχεια. Θα κριθούν και απ’ τους πολίτες που θα ενημερωθούν και αγωνιούν για την λειτουργία του κέντρου μεταναστών στην Άρτα και θα εκτιμήσουν αν είναι δυνατόν, με τα «γράμματα» δημάρχων και βουλευτών να ανακληθεί μια ειλημμένη (έτσι λένε οι πληροφορίες) απόφαση.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Γιώργος Στύλιος, Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστος Γκόκας και οι ο δήμαρχοι Αρταίων Γ. Παπαλέξης, Γ. Καραϊσκάκη Δ. Γαλλίκας, Νικ. Σκουφά Ε. Γιαννούλης και Κεντρικών Τζουμέρκων  Χ. Χασιάκος.