Και εκτός συνόρων τα Κοτόπουλα Ανέζας Άρτας

ΑΠ. ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ: Η διάθεση υψηλής ποιότητας προϊόντος ήταν, είναι και θα είναι η αιχμή της στρατηγικής μας

 

 

 

Η διάθεση υψηλής ποιότητας προϊόντος ήταν, είναι και θα είναι η αιχμή της στρατηγικής μας, σημειώνει ο Απόστολος Πανούτσος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Κοτόπουλα  Ανέζας Άρτας.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία για την περίοδο 2012-2015 έχει σχεδιάσει την υλοποίηση επενδύσεων της τάξεως του 1,2 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούν την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων (σφαγείου, μύλου ζωοτροφών καθώς και αποθηκευτικών χώρων). Σημειώνεται ότι σήμερα η μηνιαία παραγωγή της εταιρείας, σε τελικό προϊόν, ανέρχεται στα 320.000 τεμάχια.

Η εντατικοποίηση της παρουσίας της στο εξωτερικό είναι ακόμη ένας στόχος, που έχει θέσει η διοίκηση της εταιρείας για τα χρόνια που έρχονται. Ήδη από φέτος, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός της, τα κοτόπουλα  Ανέζας εξάγονται στη Βουλγαρία και την Αλβανία. Συνολικά εξάγονται 25.000 τεμάχια το μήνα αντιπροσωπεύοντας το 8% της παραγωγής.

Μολονότι η κρίση έχει πλήξει όλους τους κλάδους της οικονομίας, μεταξύ των οποίων και τα τρόφιμα, ο ίδιος θεωρεί ότι το κοτόπουλο, αφ’ ενός λόγω της θρεπτικής αξίας που έχει και αφ’ ετέρου εξ αιτίας της ελκυστικής τιμής στην οποία προσφέρεται, έχει περισσότερες αντιστάσεις στην πτώση της καταναλωτικής ζήτησης. Ως εκ τούτου, εκτιμά ότι και φέτος τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας θα ενισχυθούν περαιτέρω, με τις πωλήσεις να φθάνουν τα 14,3 εκατ. ευρώ και τα προ τόκων και αποσβέσεων αποτελέσματα τις 500.000 ευρώ.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

απ’ το «e-marketdeals.gr»