Οι πασοκοι σωτήρες της ΔΗΜΑΡ

 

Δεν προσφέρουν τίποτα και δημιουργούν προβλήματα για να κερδίζουν κάποια λεπτά δημοσιότητας…

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

«Όλοι αυτοί οι “αριστεροί” σωτήρες και καριερίστες Πασόκοι διάλεξαν λάθος κόμμα. Όσο γρηγορότερο φύγουν τόσο το καλύτερο. Ας πάνε λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν το ρόλο του ψευτοκουλτουριάρη αριστερού. Προσοχή όμως να μην βρεθούν πάλι στην κυβέρνηση και θα χρειαστεί να συνεχίσουν την κλάψα», επισημαίνει αναγνώστης σε σχόλιό του στο «tvxs.gr», όπου παρατίθεται ρεπορτάζ, για τις διαφωνίες που εκφράζει σε σχέση με την πορεία της ΔΗΜΑΡ και την κυβέρνηση, ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.

Και έτσι απλά καταγράφει μια πραγματικότητα, την οποία πολλοί έχουν διαπιστώσει και φυσικά αγανακτούν με τα καμώματα των πασοκοθρεμμένων βουλευτών, που έχουν συνδυάσει την πολιτική τους παρουσία, όχι με την κατάθεση κάποιας δημιουργικής πρότασης, αλλά με την διαφωνία, γιατί αυτή προσφέρει την δημοσιότητα, εκ της οποίας έχουν επωφεληθεί και βρίσκονται εκεί που βρίσκονται σήμερα.

-Γιατί ο πολύς Βουδούρης, δεν διαφωνούσε προεκλογικά, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, έλεγε με κάθε ευκαιρία ότι δεν θα αφήσει (ο ίδιος και η ΔΗΜΑΡ) την χώρα ακυβέρνητη;

-Τι νόμιζε, ότι υπήρχε περίπτωση η ΔΗΜΑΡ να κάνει κυβέρνηση με άλλο κόμμα, πλην αυτών που συγκροτούν σήμερα την κυβέρνηση;

Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο αφελής πολιτικά, ο πασόκος Βουδούρης. Την γνώριζε την εξέλιξη, ότι θα ήταν τέτοια, αλλά τον βόλευε, όταν προεκλογικά την προπαγάνδιζε σε κάθε προεκλογική του εμφάνιση. Φυσικά ο Κουβέλης είναι συνεπής σε όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά και σ’ αυτή την φάση κάνει τον δικό του αγώνα, για να μην περάσουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης τις «κόκκινες γραμμές», που στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων έχει θέσει.

Κι ενώ αυτή η τεράστια προσπάθεια που κάνει ο Κυβέλης απαιτεί και την στήριξη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, έχει τους «σωτήρες» απ’ το ΠΑΣΟΚ, να του πουλάνε αριστεροσύνη κι επανάσταση!

Όμως καλύτερα όλων γνωρίζει ο πολύς Βουδούρης (θα θυμάστε τι βρισιές είχε φάει στην Καλαμάτα όταν διαφήμιζε το μνημόνιο) ότι αν ο Κουβέλης «τα σπάσει» με την κυβέρνηση, η χώρα μας οδηγείται σε νέες περιπέτειες με εκλογές και όλα τα άλλα (κακά βέβαια) που τις ακολουθούν.

Όμως πάλι εκ του ασφαλούς και με περίσσεια πολιτικής κουτοπονηρίας κινείται. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι ο Κουβέλης, είναι συνεπής σε όσα λέει και δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει παιχνίδια εντυπώσεων με την τύχη της χώρας, οπότε αυτός για λογαριασμό του κρατάει την προνομιακή θέση του διαμαρτυρόμενου, για να κάνει τάχα επίδειξη αγωνιστικότητας.

Αστεία πράγματα. Κι όσο αστείος είναι ο Βουδούρης, άλλο τόσο είναι και ο έτερος εκ του ΠΑΣΟΚ «σωτήρας»… Εκείνος που είχε εφεύρει το γελοίο «ανδρός πεσούσης», για να υποστηρίξει την εποχή εκείνη τον αλήστου μνήμης ΓΑΠ. Ο Μιχελογιαννάκης ντε…

Πολλά μπορούσαμε να πούμε για την περίπτωση των δυό πρώην πασόκων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ. Δεν είναι χρήσιμα, γιατί και πάλι στο ίδιο σημείο θα καταλήξουμε:

-Τι ήθελε ο Κουβέλης να τους νομιμοποιήσει πολιτικά και να τους έχει σήμερα στα πόδια του, να παριστάνουν τους αριστερούς αγωνιστές;