Μικρόψυχος και εκδικητικός!

 

 

 

Οι εντολές του δημάρχου, μετά την αναβολή της συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής…

 

 

 

«Ταύρος εν υαλοπωλείω», ήταν στην συνεδρίαση (που αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας) της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αρταίων, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης. Έλεγε και ξανάλεγε ότι θα βρεθεί κατηγορούμενος, για παράβαση καθήκοντος, εξ αιτίας της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα έβαζε με τους καταστηματάρχες, γιατί αυτός είναι ο εύκολος δρόμος, που όμως ΠΑΝΤΑ οδηγεί σε πολλά αδιέξοδα.

Υπάρχει και ο ορθός δρόμος, τον οποίο υπηρετώντας σκοπιμότητες (δεν εξηγείται αλλιώς) ο εκνευρισμένος -τώρα- δήμαρχος μπορούσε να ακολουθήσει και να μην έχει σήμερα, ούτε καν την υποψία ότι μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος.  Κι αν δεν τον γνώριζε, τουλάχιστον η «Γ» καθημερινά τον υποδείκνυε και φυσικά ο ίδιος και υποτιμούσε την σχετική αρθρογραφία, αλλά έλεγε και διάφορε άλλες χαμάρες, τις οποίες εμείς ούτε που λάβαμε υπ’ όψιν μας.

Ο ορθός δρόμος, έχει απλά χαρακτηριστικά… Κάνεις αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία, η οποία προβλέπει τα πάντα και κατά τον καλύτερο τρόπο. Ειδικά για τους δημόσιους χώρους. Ο χώρος που καταλαμβάνει το κάθε κατάστημα, ανάλογος με τον ωφέλιμο εσωτερικό χώρο του καταστήματος. Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Απλά είναι τα πράγματα, αλλά δεν εννοεί να τα αντιληφτεί ο εκδικητικός δήμαρχος.

Η είδηση τώρα… Μόλις αναβλήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, έδωσε εντολή στην δημοτική αστυνομία (μάλλον αυτή η υπηρεσία υπάρχει για να κάνει τα περίεργα χατίρια του δημάρχου) να μοιράσει πρόστιμα, στα καταστήματα, των οποίων τις άδειες πρότεινε να ανακαλέσει η επιτροπή ποιότητας ζωής.

Άντε να πιστέψει κανένας ότι αυτός ο άνθρωπος, μπορεί να βάλει σε τάξη, αυτό το απλό θέμα… Και άντε να πιστέψει ο δημότης, ότι μπορεί να λύσει πιο σύνθετα προβλήματα.

Αλλά λειτουργώντας με φόντο την μικροψυχία, δεν μπορεί κανένας να περιμένει τίποτα!