Προχειρότητα με σκοπιμότητα

 

 

Συνεδριάζουν χωρίς να έχουν ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους, για το τι ακριβώς θα συζητήσουν

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο…  Και η προχειρότητα, την οποία αρχικά ο καθένας εκλαμβάνει και ως χαρακτηριστικό κάποιων ανθρώπων, στο Δήμο Αρταίων και ειδικότερα σ’ αυτούς που αποτελούν την δημοτική αρχή, έχει ως φόντο την σκοπιμότητα. Σκοπιμότητα, που έχει σαφή προσανατολισμό, να κάνουν την ζημιά σε κάποιους ανθρώπους, αλλά αυτή να έχει το… περιτύλιγμα της νομιμότητας…

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, ακριβώς στη 1, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αρταίων, η οποία καλείται να λάβει αποφάσεις, για την ανάκληση αδειών δέκα περίπου καταστημάτων, το καθένα με την κατηγορία του και την δική του ιστορία. Στις αρμοδιότητες της εν λόγω επιτροπή είναι τα θέματα αυτά και πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις. Πως όμως;

Να ενημερωθούν, έχοντας εύλογο χρονικό διάστημα στην διάθεσή τους, οι ενδιαφερόμενοι, να βρεθούν στην συνεδρίαση της επιτροπής και τα μέλη της, με μεγάλη προσοχή να ακούσουν τις αντιρρήσεις των ενδιαφερόμενων και αφού τις λάβουν υπ’ όψιν τους, να αποφασίσουν.

Τι συνέβη με την συγκεκριμένη συνεδρίαση; Την Παρασκευή το απόγευμα, άνθρωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, διένειμαν τις προσκλήσεις για την εν λόγω συνεδρίαση. Πώς να προετοιμαστούν οι ενδιαφερόμενοι, για να παραβρεθούν στην συνεδρίαση και να καταθέσουν τα δικά τους επιχειρήματα, είναι ένα ερώτημα, το οποίο όμως ουδόλως απασχολεί, όσους ορίζουν την συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Η πρόσκληση που έλαβαν, οι ενδιαφερόμενοι, δεν γράφει τίποτα. Αναφέρει τον τίτλο του θέματος, για παράδειγμα ανάκληση άδειας καταστήματος, χωρίς καν να μπουν στον κόπο οι αρμόδιοι, να επισυνάψουν και κάποιο έγγραφο, στο οποίο και θα αναφερόταν οι λόγοι, για τους οποίους η επιτροπή θα προβεί στην ανάκληση άδειας λειτουργίας.

Και να υποθέσουμε, ότι ο ενδιαφερόμενος παραβρίσκεται στην συνεδρίαση. Τι να πει; Να αναλύσει επιχειρήματα και αντιρρήσεις, για ένα θέμα που εκ των προτέρων δεν γνωρίζει ούτε το ελάχιστο;

Κι όμως αυτή είναι η δημοκρατία που έχει επιλέξει, να έχει ως βάση στην λειτουργία του, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και οι συνεργάτες του, κυρίως ο γενικός γραμματέας, που είναι πίσω από κάθε τέτοια απόφαση και επιλογή.

Δε λέμε… Μπορεί να είναι καθόλα νόμιμη η πρόταση ανάκλησης λειτουργίας κάποιας άδειας, αλλά κι έτσι να είναι ο ενδιαφερόμενος, πρέπει να είναι ενημερωμένος, για να καταθέσει τα δικά του επιχειρήματα.

Ούτε στις τριτοκοσμικές χώρες, δεν λειτουργούν έτσι οι δημόσιοι παράγοντες. Δίνουν τον λόγο έστω και «για την τιμή των όπλων», στον ενδιαφερόμενο και μετά αποφασίζουν…


Τίποτα δεν είναι τυχαίο…


Βεβαίως αυτή την απλή σκέψη, που παραπάνω καταθέσαμε, δεν είναι δυνατόν να μην την έχουν κάνει οι αρμόδιοι της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αρταίων και ειδικότερα ο πρόεδρός της Γιάννης Παπαλέξης και ο πολυπράγμων γενικός γραμματέας. Την έχουν κάνει και αυτή την σκέψη, αλλά η σπουδή τους να λάβουν αποφάσεις, χωρίς αντιρρήσεις, έχει αλλού την βάση της.

Ότι έχει να κάνει με την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η παρούσα δημοτική αρχή τα έχει κάνει μπάχαλο! Για να μην χρησιμοποιήσουμε βαρύτερους χαρακτηρισμούς. Αποτέλεσμα είναι η εικόνα που βλέπουμε τώρα. Μια εικόνα, για την οποία καθημερινά ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, εισπράττουν τις χειρότερες κριτικές, αν και οι περισσότεροι μιλούν για σκοπιμότητες.

Πλέον αφού αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, πρέπει να αντιμετωπιστεί… Με συγκεκριμένη πολιτική όμως και τόλμη. Την οποία ο Παπαλέξης και οι συν αυτώ, δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ. Αντίθετα κουτοπονηρία είχαν και έχουν εν αφθονία.

Τώρα λοιπόν εκεί που έφτασαν, με φόντο την κουτοπονηρία, επιχειρούν να λειτουργήσουν.

Να ανακαλέσουν μια ή δυό άδειες, χωρίς να το ψάξουν και πολύ, για να θολώσουν τα νερά! Και δεν τους ενδιαφέρει, αν θα αδικήσουν κάποιους ή κάποιον. Να δείξουν ότι κάτι κάνουν, θέλουν και όποιον πάρει ο χάρος!

Δυστυχώς εκεί έφτασε την πόλη η κουτοπόνηρη και επικίνδυνη τακτική του δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη.

Και τώρα θα βάλουν επί δικαίων και αδίκων. Θα λάβουν αποφάσεις, όχι για να υπηρετήσουν μια συγκεκριμένη πολιτική και επιλογή για τους δημόσιους χώρους, αλλά για να δείξουν ότι κάτι έκαναν.

Οπότε μπορεί να περιμένουμε και τα χειρότερα…