«Κοινότητα Νίκου Σκουφά» στην Άρτα

 

 

Οι αγράμματοι που καλοπληρώνονται απ’ τη ΝΕΤ, έκαναν πάλι το θαύμα τους…

 

 

 

 

Ήρθαν να μεταδώσουν απευθείας την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας  Κάρολου Παπούλια, στο Θεοτοκιό Άρτας και δεν μπήκαν στον κόπο να μάθουν, ούτε που βρίσκονται. Παρακολουθήσαμε τα δελτία ειδήσεων πολλών τηλεοπτικών σταθμών και είδαμε και ακούσαμε τα πολλά μαργαριτάρια των αγράμματων που θέλουν, λέει, να ενημερώσουν και τους πολίτες.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι χαρακτηριστική. Η κρατική ΝΕΤ κάνοντας απευθείας μετάδοση της επίσκεψη, είχε τίτλο: «Κοινότητα Νίκου Σκουφά». Κι αυτό γιατί δεν μπήκε στον κόπο ο απεσταλμένος δημοσιογράφος, να ενημερωθεί ότι στο σημείο που βρισκόταν το Μοναστήρι Θεοτοκιό, ανήκει στην δημοτική Ενότητα Πέτα, που με την σειρά του ανήκει στον καλλικρατικό Δήμο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ, που έλαβε το όνομά του απ’ τον ιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας Νικόλαο Σκουφά. Και χάριν ευκολίας το βρήκε: «Κοινότητα Νίκου Σκουφά».

Κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, ακούσαμε τον μεγαλοδημοσιογράφο απ’ την Αθήνα, να αποκαλεί την Μονή Θεοτοκιού ως «Μονή Θεοτόκι».

-Τόσο δύσκολο ήταν να ρωτήσει να μάθει και να μεταδώσει σωστά το όνομα, σεβόμενος όσους θα τον άκουγαν;

Μπορεί να ήταν και πολύ δύσκολο, αλλά εκείνο που μένει απ’ την ιστορία αυτή, ότι η κρατική τηλεόραση μπορεί να εντοπίζει τα… ταλέντα της αγραμματοσύνης!