Νέος διοικητής στην ιστορική 8η Μεραρχία

 

Η πατρίδα μας έχει εμπιστευθεί την τιμή της Σημαίας της και την υπεράσπισή της, επεσήμανε ο νέος διοικητής 

 

 

Αλλαγή σκυτάλης χθες στην Διοίκηση της ιστορικής VIIIης Μεραρχίας Πεζικού Ηπείρου «Κατσιμήτρος» με τα ηνία να αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τσαγγαράς από τον Συνταγματάρχη Πεζικού Σπυρίδωνα Γκίζα.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο Κατσιμήτρου, παρουσία του Διοικητή του Α’ Σώματος Στρατού Γεώργιου Ντζιμάνη, ο οποίος προήχθη πρόσφατα στο βαθμό του Υποστρατήγου, αλλά και εκπροσώπων των τοπικών αρχών μεταξύ των οποίων οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Καραμπίνας και Π. Κολόκας και οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων και Ζαγορίου Φ Φίλιος και Γ. Παπαναστασίου.

Κατά την διάρκεια της τελετής έγινε η αλλαγή του θυρεού και αναγνώστηκαν οι ημερήσιες διαταγές του αποχωρούντος και του αναλαμβάνοντας διοικητή. «Παραδίδοντας σήμερα αισθάνομαι βαθιά συγκινημένος και ήσυχος στη συνείδησή μου γιατί τήρησα στο μέγιστο δυνατό όσα υποσχέθηκα στις 9 Νοεμβρίου όταν ανάλαβα τη διοίκηση της Μεραρχίας και τυχερός διότι δίπλα μου στάθηκε αυτός ο υπέροχος λαός της Ηπείρου αποφασισμένος να μας στηρίζει και να αγωνίζεται μαζί μας στου οποίου τις προσδοκίες προσπάθησα να ανταποκριθώ με οποιαδήποτε βοήθεια και συνδρομή εντός των δυνατοτήτων μου», σημείωσε ο κ. Γκίζας, που κλείνοντας έδωσε τις ευχές του στα στελέχη, το πολιτικό προσωπικό και τον νέο Διοικητή.«Είμαι βέβαιος ότι όλο το προσωπικό της Μεραρχίας θα επιτελέσει με ενθουσιασμό και αυταπάρνηση το έργο του. Εξάλλου, η μακραίωνη και ένδοξη ιστορία του Στρατού μας είναι ο φάρος που μας καθοδηγεί και δεν αφήνει περιθώρια αποκλίσεων. Επιβάλλεται να κρατηθούμε ψηλά στην εκτίμηση των συμπατριωτών μας. Η πατρίδα μας έχει εμπιστευθεί την τιμή της Σημαίας της και την υπεράσπισή της. Εναπόκειται σε εμάς να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας του Στρατού μας και της Μεραρχίας και να καταδείξουμε ότι οι αμυντικές δαπάνες στη δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση που βρίσκεται η Πατρίδα, συνιστούν αποτελεσματική επένδυση στην εθνική μας άμυνα και ασφάλεια και όχι περιττό έξοδο. Επιθυμώ να τονίσω ότι ο μαχητής πρέπει να είναι οπλισμένος με ηθικές αξίες, αρχές και δυνάμεις, να έχει σφυρηλατημένη την εθνική του συνείδηση έχοντας αδιαπραγμάτευτα επιλέξει ότι δεν θα χάσει ποτέ τον αυτοσεβασμό και την περηφάνια του, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα», σημείωσε ο νέος Διοικητής.

Αναδημοσίευση απ’ την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Ιωαννίνων