Οι στόχοι του νέου αστυνομικού διευθυντή Ιωαννίνων Αν. Παπιγκιώτη

 

Αστυνόμευση παντού…

 

 

 

Η καλύτερη αστυνόμευση τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε όλο το νομό, είναι ο στόχος που βάζει ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, Ανδρέας Παπιγκιώτης ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του από τις 22 Ιουλίου.Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής παραχώρησε χθες την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και έθεσε τους άμεσους αλλά και τους μεσοπρόθεσμους στόχους τους.

Όπως τόνισε η χρονική συγκυρία στη οποία καλείται να ηγηθεί των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής μας δεν είναι και η ευνοϊκότερη, τόσο λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας όσο όμως και λόγω της μετακίνησης 250 αστυνομικών στον Έβρο.

Παρόλα αυτά όμως ο κ. Παπιγκιώτης δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στις προσκλήσεις και ευελπιστεί πως με τη σωστή κατανομή του απομείναντος προσωπικού οι πολίτες δεν θα καταλάβουν καμία διαφορά.«Είναι αλήθεια πως η συγκυρία είναι αρκετά δύσκολη, πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε και θα πάμε παντού καλά. Το πρόβλημα με την μετακίνηση των 250 αστυνομικών είναι υπαρκτό αλλά εμείς οφείλουμε με όσους αστυνομικούς μας έμειναν να ανταποκριθούμε», είπε ο κ. Παπιγκιώτης.

Πρόσθεσε δε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο η κατάσταση σε ότι αφορά το προσωπικό θα είναι καλύτερη μιας και τελειώνουν αρκετές άδειες κι έτσι επιστρέφουν στις θέσεις πολλοί αστυνομικοί.«Οι αστυνομικοί που πήγαν στον Έβρο θα λείψουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Είναι όμως ένα θέμα εθνικής σημασίας και οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο η κατάσταση θα εξομαλυνθεί αφού επιστρέφουν αρκετοί αστυνομικοί από τις άδειές τους», τόνισε.

Μάλιστα έκανε γνωστό πως μέσα στις επόμενες μέρες θα επιχειρήσει να συναντήσει και τους δημάρχους στις περιοχές των οποίων δημιουργείται το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την μετακίνηση των αστυνομικών προκείμενου να τους ενημερώσει για το σχέδιο που έχει εκπονηθεί προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή.«Έχω μιλήσει με όλους τους δημάρχους και θα έχω σύντομα συναντήσεις με όλους για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την αστυνόμευση των δήμων τους», σημείωσε.

Σύνορα και τροχαία οι άμεσοι

Σε ότι αφορά τους στόχους που θέτει ο κ. Παπιγκιώτης έκανε ένα διαχωρισμό σε άμεσους και μεσοπρόθεσμους.Οι άμεσοι όπως είπε είναι η φύλαξη των συνόρων αλλά και η παρουσία τροχαίας στο οδικό δίκτυο μιας και τον Αύγουστο η κίνηση τόσο στις εθνικές όσο και στις επαρχιακές οδούς είναι αυξημένη.Στους πιο μακρινούς που χρονικά τοποθετούνται μετά την επιστροφή των 250 συνοριοφυλάκων, είναι η αύξηση των περιπολίων και η πιο άμεση αστυνόμευση, τόσο του λεκανοπεδίου όσο και ολόκληρου του νομού.«Η φιλοσοφία μου είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη αστυνόμευση σε όλο το νομό και γι’ αυτό μόλις επιστρέψουν οι αστυνομικοί από τον Έβρο θα προχωρήσουμε σε μια αναδιοργάνωση των δυνάμεών μας, ώστε να καλύψουμε τις όποιες αδυναμίες υπάρχουν. Το σχέδιο υπάρχει έχουμε εντοπίσει που πρέπει να γίνει τι και θα το κάνουμε αμέσως μόλις επιστρέψει όλο το προσωπικό», υπογράμμισε ο κ. Παπιγιώτης.

Πρωτοφανείς συνθήκες στον Έβρο

Την ίδια ώρα πάντως οι αστυνομικοί που έχουν μεταφερθεί στον Έβρο κάνουν λόγο για πρωτοφανείς συνθήκες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι.Παράλληλα φουντώνουν οι πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι η παραμονή τους δεν θα περιοριστεί στο δίμηνο όπως αρχικά ανέφερε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά θα παραταθεί για άγνωστο χρονικό διάστημα.Για μία ομάδα από αυτούς ακόμη αναζητείται στέγη. Άλλοι είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν τέσσερις περίπου ώρες στη διαδρομή καθώς το σημείο που κάνουν οκτάωρο απέχει δύο ώρες από το σημείο που διαμένουν. Κι άλλοι έχουν περικυκλώσει την ερειπωμένη σχολή αστυφυλάκων της Κομοτηνής, η οποία μετατράπηκε σε Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών μέσα σε μία νύχτα χωρίς να διαθέτει ούτε παράθυρα.

Αναδημοσίευση απ’ την εφημερίδα «ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ» Ιωαννίνων