Δηλώσεις του νέου προέδρου του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Νίκου Νικολάου

 

 

«Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν τη δημόσια λειτουργία όλων των υπηρεσιών»

 

 

 

«Εμείς ως νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ θα παλέψουμε με αγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα αλλά και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι κοντά μας στους αγώνες μας», επισημαίνει στις δηλώσεις που έκανε μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Άρτας της ΑΔΕΔΥ Νίκος Νικολάου, ο οποίος αναγνωρίζει ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Μετά τις εθνικές εκλογές στις 17 Ιούνη τα προβλήματα υπάρχουν. Τα τρία τελευταία χρόνια βρεθήκαμε οι περισσότεροι από εμάς στους δρόμους του αγώνα. Η αγανάκτηση και η κοινωνική οργή επικρατεί παντού. Όλοι μας επιζητούμε λύση και διέξοδο από τα αδιέξοδα που μας οδήγησαν οι πολιτικές των τελευταίων ετών και απαλλαγή από την σημερινή κατάσταση της αποικιακής αντιμετώπισης της χώρας, της λεηλασίας του εθνικού πλούτου, της καταστροφής του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, της κατάργησης των δικαιωμάτων μας, της κοινωνικής χρεοκοπίας, της εξαθλίωσης, της φτώχειας και της πείνας. Εμείς ως νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ θα παλέψουμε με αγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα αλλά και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι κοντά μας στους αγώνες μας. Τους δηλώνουμε ότι με διαρκή αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε. Υποστηρίζουμε τις Δημόσιες υπηρεσίες. Αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατική αναδιοργάνωσή τους υπέρ του πολίτη και της κοινωνίας».

Αναφορικά με το σενάριο που θέλει απολύσεις στο Δημόσιο ή λιγότερους συμβασιούχους, γεγονός που θα έβαζε σε κίνδυνο τη λειτουργία πολλών δομών, ο κ. Νικολάου είπε ότι ανέκαθεν ήταν καταδικαστέες από τα συνδικαλιστικά όργανα αυτές οι πολιτικές ενώ σημείωσε: «Τα τελευταία 12 χρόνια στο Δήμο Αρταίων δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος παρά μόνο οι Κυβερνήσεις πετάνε το μπαλάκι με κάτι δίμηνες συμβάσεις και με πεντάμηνα προγράμματα. Μας οδηγούν εκεί γιατί αυτοί οι υπάλληλοι είναι των 625 ευρώ. Εκεί θέλουν να μας φτάσουν όλους στα 600 ευρώ και δεν θα υπάρχει μόνιμος υπάλληλος. Μην εκπλαγείτε αν μάθετε ότι θα υπάρχουν και δίωρες συμβάσεις, τουτέστιν 6 ευρώ η ώρα. Δηλαδή θα δουλεύει κάποιος 2 ώρες την ημέρα. Αυτά πάνε να κάνουν και να ισοπεδώσουν τους εργαζόμενους και να διαλύσουν τη δημόσια λειτουργία όλων των υπηρεσιών».