Υπερβολές και στην Πρέβεζα!

 

Κλείνουν για ένα μήνα, μαγαζί που έχει σαιζόν τρεις μήνες…

 

 

 

 

Συμβαίνουν και αλλού… Όχι μόνο στην Άρτα… Κι όχι τυχαία… Όταν η αυτοδιοίκηση βαδίζει με φόντο τις σκοπιμότητες και την ευθυνοφοβία, μπορεί να κάνει και τα πιο απίστευτα πράγματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απόφαση της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, που με προχθεσινή του απόφαση, κλείνει ένα πανέμορφο καφέ στην Κυανή Ακτή, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, για ένα μήνα περίπου. Που σημαίνει ότι μειώνει κατά το ένα τρίτο την σαιζόν του καταστήματος και βέβαια βάζει «θηλιά στο λαιμό» των επιχειρηματιών.

Για την ουσία του προβλήματος που δημιουργήθηκε, ας μην μιλήσουμε εμείς, αλλά οι εργαζόμενοι στην εν λόγω επιχείρηση, που είναι κάποιες δεκάδες. Αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν: «Είναι και ζήτημα νοοτροπίας βέβαια και είναι κρίμα πραγματικά, γιατί αυτή τη περίοδο οι καταστηματάρχες επιδιώκουν να βγάλουν τα… σπασμένα, του εξαιρετικά δύσκολου εισπρακτικά, χειμώνα. Είναι δύσκολο σε μια περιοχή να αλλάξουν νοοτροπίες από τη μία στιγμή στην άλλη. Όμως όταν κλείνει ένα μαγαζί κάποιες οικογένειες μένουν χωρίς μεροκάματο και φανταστείτε πόσο σκληρό και αδυσώπητο είναι αυτό, ειδικά την περίοδο της σκληρής οικονομικής ύφεσης που διανύουμε. Από την πλευρά μας καταδικάζουμε αυτές τις νοοτροπίες και καλούμε όλο το λαό της Πρέβεζας, που θέλει να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή του, να προστατέψει ελεύθερους επαγγελματίες και καταστηματάρχες, από νοοτροπίες που είναι πασιφανές ότι δεν μπορούν να οδηγήσουν ούτε στην πρόοδο, ούτε στον πολιτισμό και ούτε βέβαια στον τουρισμό».

Στο ίδιο πνεύμα και η ανακοίνωση των ιδιοκτητών του καταστήματος, που αφού καταθέτουν τις ευχαριστίες τους για την απόφαση που έλαβαν οι αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν πως «πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να ερημώσει αυτή η πόλη, μέσα στο καλοκαίρι και να πολλαπλασιαστεί η κρίση και για την επιχείρηση, αλλά και για τις οικογένειες που συντηρούνται απ’ αυτή την επιχείρηση».

Ο λόγος για το γνωστό κατάστημα Alila Vila, που βρίσκεται στην Κυανή Ακτή και βρέθηκε, για τους λόγους που προαναφέρουμε, όσων καλούνται να λάβουν αποφάσεις και να εφαρμόσουν νόμους. Δυστυχώς.