Του Γιάννη τα καμώματα…

 

 

Σε λίγο καιρό θα τον κηρύξουν ανεπιθύμητο και στα Γιάννενα…

 

 

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Να συμφωνήσουμε, για την οικονομία της συζήτησης και να συνεννοηθούμε… Εμείς που κάθε μέρα καταγράφουμε κι ένα… κατόρθωμα του δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, μπορεί να έχουμε «εμπάθεια» με το πρόσωπό του, μπορεί να θέλουμε να του κάνουμε κακό στην πολιτική του καριέρα (!) και μπορεί να συμβαίνει και ότι άλλο αυτός λέει, στις διάφορες παρέες, όταν του μιλούν για τα… κατορθώματά του… Ας είναι κι έτσι… Θα το αποδεχτούμε, αν και δεν είναι έτσι, γιατί ακολουθεί το πιο κρίσιμο ερώτημα:

-Στα Γιάννενα, όλοι όσοι σήμερα θεωρούν την πρακτική του στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου επικίνδυνη, έχουν κι αυτοί εμπάθεια, με τα ίδια χαρακτηριστικά, που κι εμείς έχουμε;

Αν απαντήσει καταφατικά, τότε θα προσπαθεί να κρύψει τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί και να μην κοιτάξει στην ουσία του προβλήματος, που ολόκληρο είναι η πορεία του στην αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Αρταίων, αλλά και (πρόσφατα) στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Δυστυχώς, ότι κάνει δεν το κάνει για να υπηρετήσει την ουσιαστική λειτουργία της αυτοδιοίκησης, που πρωτίστως αφορά στην διαφάνεια, αλλά για να δημιουργήσει προβλήματα, λες και το κάνει επίτηδες.

Το θέμα που σήμερα η «Γ» φέρνει στην επικαιρότητα, δεν είναι απλό. Προσπαθεί ντε και καλά, να βάλει το μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου (το Δήμο Ιωαννιτών) να λειτουργήσει σύμφωνα με όσα αυτός έχει φανταστεί και απέχουν πολύ απ’ την ουσία της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης. Να διατηρήσει σε μια θέση, που δεν έχει κανένα αντικείμενο, έναν τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος δεν έχει αυτή την ιδιότητα «για την ψυχή της μάνας του», αλλά για να απολαμβάνει κάποια έσοδα. Και όπως ήταν φυσικό, εκεί του είπαν «άι χάσου δημαρχάκι», όπως ακριβώς του λένε πολλοί πολίτες στην Άρτα κι εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά, γιατί το βιώνουμε καθημερινά, στα διάφορα στέκια της πόλης και όπου αλλού μπορεί να συζητούν οι πολίτες.

-Γιατί λοιπόν;

Αν μιλήσει κανένας για αφέλεια ή για την περίπτωση που δεν γνωρίζει το θέμα και προφανώς κάποιοι τον έχουν… παρασύρει, τότε πάλι θα προσπαθεί να βρει άλλοθι. Γιατί το πρόβλημα που υπάρχει με την ΠΕΔ Ηπείρου και τον τεχνικό σύμβουλο, το αντιλαμβάνεται και μικρό παιδί. Οπότε κάτι άλλο συμβαίνει. Το τι συμβαίνει και γιατί η επιμονή του, να τον επιβάλλει ντε και καλά στο Δήμο Ιωαννιτών τον τεχνικό σύμβουλο, είναι ένα θέμα που ο ίδιος πρέπει να εξηγήσει. Και αν δεν το εξηγήσει, ο ίδιος θα επιβεβαιώσει αφενός την ανεπάρκειά του, αλλά και θα αφήσει υποψίες για τους λόγους που κάνει όσα κάνει.

Δεν μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι, κάποιες επιλογές του να αποτελούν τεράστιο θέμα και να μην εξηγεί τίποτα στους πολίτες που ενημερώνονται για τα… καμώματά του, παριστάνοντας, πως δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ήρθε η ώρα να δώσει εξηγήσεις και τώρα θα τις δώσει, θέλει δεν θέλει…