Κύκλωμα «απατεώνων» χτύπησε τους ασημουργούς των Ιωαννίνων

 

Απέσπασε 7.000 ευρώ από έναν επιχειρηματία και πλησίασε άλλους δύο…

 

 

 

Εμπόρευμα αξίας 7.000 ευρώ κατάφερε να αρπάξει από Γιαννιώτη ασημουργό κύκλωμα απατεώνων που του «έστησε» παγίδα με αριστοτεχνικό τρόπο, ενώ προσέγγισε και άλλους δύο επαγγελματίες με τον ίδιο σκοπό.
Μέσω του epirusvoice.gr o πρόεδρος του σωματείου Ασημουργών, Κώστας Φίτσας, ενημερώνει τους συναδέλφου του, για το πώς δρα το κύκλωμα, εφιστώντας τους την προσοχή.

Μέλος του κυκλώματος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιαννιώτη ασημουργό εμφανιζόμενος ως μεγαλογιατρός που εργάζεται σε γνωστή κλινική των Αθηνών και θέλει να αγοράσει ακριβά ασημένια αντικείμενα και ζήτησε να του στείλει φυλλάδιο με τη δουλειά του για να μπορέσει να παραγγείλει . Ο «πελάτης» φαίνεται πως είχε συγκεντρώσει διάφορες πληροφορίες για τον ασημουργό που τις χρησιμοποίησε για να γίνει πιστικός. Για παράδειγμα αναφέρθηκε σε συγγενικό πρόσωπο του ασημουργού που όντως νοσηλεύτηκε στην κλινική που έλεγε πως εργάζεται ο δήθεν ευκατάστατος μεγαλογιατρός.

Τελικά μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες η παραγγελία έγινε και αφορούσε γιαννιώτικα ασημικά, κοσμήματα και αντικείμενα, συνολικής αξίας 7.000 ευρώ. Ο ασημουργός μάλιστα τα πήγε μέχρι την Αθήνα και την κλινική όπου «εργάζονταν» ο πελάτης. Φτάνοντας στην είσοδο της κλινικής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον «γιατρό» που έστειλε τον «βοηθό του» να παραλάβει τα ασημικά και ζήτησε από τον ασημουργό να πάει στο γραφείο του με το τιμολόγιο για να πληρωθεί. Όμως φτάνοντας στο γραφείο ο ασημουργός διαπίστωσε πως δεν υπήρχε κανένας γιατρός που να του είχε παραγγείλει ασημικά.

Σύμφωνα με τον κ. Φίτσα οι επιτήδειοι επιχείρησαν να επαναλάβουν το κόλπο τους και σε άλλους δύο γιαννιώτες ασημουργούς και πιθανότατα και άλλους ανά την Ελλάδα. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος του σωματείου των ασημουργών στα Γιάννενα ενημέρωσε και το πανελλήνιο όργανο τους ώστε να ενημερώσει με τη σειρά του όλα τα μέλη του.
«Η παγίδα είχε στηθεί αριστοτεχνικά και χρησιμοποίησαν διάφορα πολύ πιστικά στοιχεία ώστε να καταφέρουνε να πείσουν τον συνάδελφο. Θα πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί στο μέλλον», επεσήμανε στο epirusvoice.gr ο κ. Φίτσας.


Πηγή: epirusvoice.gr