Έκλεψαν στην προτομή του ΑΡΗ στην Μεσούντα!

 

 

Τορπιλίζει την προεκλογική ηρεμία το περιστατικό

 


Αυτό δεν μπορούσε να το φανταστεί κανένας… Ξημερώματα σήμερα, ΑΓΝΩΣΤΟΙ, έκλεψαν την προτομή του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της Μεσούντας, χωριό όπου άφησε την τελευταία του πνοή η θρυλική μορφή της Εθνικής Αντίστασης.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου, χωρίς μέχρι αυτή την στιγμή να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Να σημειωθεί ότι η προτομή ήταν διάστασης 50 επί 50 και είχε τοποθετηθεί εκεί, την δεκαετία του ’80.

Στην φωτογραφία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταθέτει στεφάνι στην προτομή του Άρη βελουχιώτη στην Μεσούντα.

 

 Ο Χρ. Γκόκας

Δήλωση για το περιστατικό έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας, που επισημαίνει: «Καταδικάζω απερίφραστα τη βανδαλιστική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της προτομής του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα.  Τέτοιες ενέργειες , και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, προσβάλλουν το δημοκρατικό αίσθημα των Ελλήνων και απειλούν την εθνική ομοψυχία που, πρώτο το ΠΑΣΟΚ με την αναγνώριση της ενιαίας και καθολικής εθνικής αντίστασης, κατοχύρωσε νομοθετικά.  Τέτοιες πράξεις δεν είναι απλώς καταδικαστέες, αλλά δίνουν μια άλλη υπόσταση στην ανάγκη για εθνική συνεργασία και ενότητα».

 

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ

Χθες βράδυ άγνωστοι κατέστρεψαν στην Μεσούντα Άρτας το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη. Η αστυνομία ενεργεί έρευνες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν συλληφθεί οι υπαίτιοι. Είμαστε σίγουροι ότι πίσω από αυτή την άνανδρη και θρασύδειλη επίθεση βρίσκονται ακροδεξιοί και φασίστες, οπαδοί της τυφλής και ανεξέλεγκτης βίας σαν αυτή που είδαμε την περασμένη βδομάδα σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, σαν αυτή που βλέπουμε καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας σε βάρος μεταναστών, και αριστερών, σαν αυτή που επαγγέλλονται οι εχθροί της δημοκρατίας, οι νοσταλγοί του ναζισμού, της μισαλλοδοξίας και του βάρβαρου ολοκληρωτισμού.
Αυτοί που προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή και λαϊκού ηγέτη Άρη Βελουχιώτη, μόλις τρεις μέρες πριν την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης 67 χρόνων από τον τραγικό θάνατό του και μαζί μ΄αυτόν και τους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής αυτού του τόπου, δεν δείχνουν με αυτή τους την πράξη παρά τον φόβο και τον πανικό τους, μπροστά στην ραγδαία άνοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η άνοδος αυτή όμως όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακοπεί με τέτοιες πράξεις βίας, αλλά αντιθέτως η λαϊκή μύνι και κατακραυγή θα συμπαρασύρει και θα εξαφανίσει όλους αυτούς που τις χρησιμοποιούν. Η μνήμη των αγώνων του λαού μας και οι ιδέες της ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν σπιλώνονται από τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες.

Η νίκη θα είναι δική μας. Η νίκη θα είναι του λαού!

ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Άρτας