Λειτούργησε με βάση την κομματική συνείδηση

 

 

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

 

 

Απ’ την μια μπορεί να φανεί, αναποτελεσματικότητα λόγων και έργων. Μιλάμε για την δήλωση που είχε κάνει ο γιατρός Βαγγέλης Παπαδημητρίου, όταν πριν ενάμιση μήνα περίπου η ηγεσία της ΝΔ, ενώ του είχε ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής πήρε πίσω την απόφασή της αυτή και ανακοίνωσε άλλον ή άλλη υποψήφια. Είχε πει τότε, προφανώς ιδιαίτερα φορτισμένος, ότι δεν επιθυμεί να έχει καμία σχέση με τη ΝΔ, την οποία επί τριάντα χρόνια υπηρέτησε από διάφορες θέσεις.

Αποστασιοποιημένος προεκλογικά, δεν του πήγαινε όμως το χέρι, εξ όσων εμείς έχουμε αντιληφτεί να βρεθεί σε άλλον κομματικό χώρο, αν και οι προτάσεις, μπορεί να διαδεχόταν η μία την άλλη.

Στην δική του εκτίμηση, βάραινε η άποψη ότι η ΝΔ, που παραδοσιακά στην Άρτα πήγαινε πολύ καλά, θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και στις 6 Μαΐου. Δεν το πέτυχε η ΝΔ και φυσικά δεν ήταν απ’ αυτούς, που το κακό αποτέλεσμα, θα μπορούσε να τον κάνει ευτυχή. Αντίθετα προβληματιζόταν και αναζητούσε το καλύτερο, που κι αυτός μπορεί να κάνει. Η κρισιμότητα της περίστασης, επιβάλλει σε σοβαρούς ανθρώπους, όπως ο γιατρός Βαγγέλης Παπαδημητρίου, να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την προσωπική πικρία και σε πρώτο πλάνο, έστω και την ελάχιστη προσφορά στην πατρίδα, υπό την οπτική βέβαια, που ο καθένας βλέπει την προσφορά αυτή.

Έτσι λοιπόν ήρθε η νέα πρόταση της ηγεσίας του κόμματος, που θέλει αυτή την φορά, υποψήφιο βουλευτή στην λίστα του νομού Άρτας, τον γιατρό Βαγγέλη Παπαδημητρίου. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, απάντησε άμεσα και χωρίς περιστροφές ΝΑΙ και ήδη έχει στρατευτεί στον αγώνα, που στόχο έχει και στο νομό Άρτας, η ΝΔ να ενισχυθεί εκλογικά, όπως άλλωστε στόχος είναι να ενισχυθεί εκλογικά και σ’ όλη την Ελλάδα.

Μπορεί να το πετύχει αυτό ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου και για το λόγο αυτό σπεύδουμε να ισχυριστούμε, πως ήταν πολύ καλή η επιλογή της ηγεσίας του κόμματος. Θα απευθυνθεί και σε άλλους πικραμένους και δυσαρεστημένους απ’ το κόμμα, για να συζητήσει μαζί τους. Μπροστά στην δική του πικρία, η πικρία και η απογοήτευση των άλλων, μπορεί να είναι ελάχιστη. Θα μπορεί λοιπόν να πείσει, ότι επιβάλλεται η στήριξη της ΝΔ, με αποκλειστικό σκοπό την σωτηρία της πατρίδας, διά της παραμονής στο ευρώ και όλων των άλλων θετικών που προτάσσει το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο.

Πρόθυμος λοιπόν να λειτουργήσει υπέρ του κόμματος που υπηρέτησε για τριάντα και πλέον χρόνια, ο γιατρός Βαγγέλης Παπαδημητρίου, έθεσε τον εαυτόν του στην διάθεση της ηγεσίας.

Έβαλε πίσω απ’ όλα την προσωπική του πικρία… Ίσως για να αντιληφτούν και αυτοί που αποφάσισαν, ότι τότε το έκαναν το λάθος, αλλά δεν πρέπει να τους συνοδεύει για πάντα… Άλλωστε όπως έλεγε και ο Κολομβιανός συγγραφέας Nicolás Gómez Dávila: «Η τιμωρία του ιδεολόγου είναι ο θρίαμβος των ιδεών του».