Το απόλυτο έργο της δημοτικής αρχής!

 

 

Μοιράζει κλήσεις σε καφενεδάκια, επειδή καπνίζουν εκεί κάποια γεροντάκια… Ντροπή!

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Ποιος είπε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει να παρουσιάσει έργο; Όποιος το λέει «φωτιά να πέσει να τον κάψει»! Ο δήμαρχος δίνει εντολές και οι υφιστάμενοί του εκτελούν.

Καμιά πενηνταριά κλήσεις, μοίρασε η Δημοτική Αστυνομία, το τελευταίο διάστημα, σε καφενεδάκια της πόλης, γιατί μέσα σ’ αυτά βρήκαν κάτι επικίνδυνους πελάτες! Γεροντάκια, που δεν σεβάστηκαν το νόμο και μέσα στα καφενεδάκια αυτά, κάπνιζαν τσιγάρο. Βέβαια ούτε χασίς να είχαν, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Κάποιος απ’ αυτούς που υπέστησαν την τιμωρία της δημοτικής αρχής, ρώτησε και έμαθε. Ο δήμαρχος Γιάννης, δεν είχε την επιθυμία να μοιράσει κλήσεις για το κάπνισμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει, γιατί λέει ότι απ’ το Υπουργείο του ζήτησαν αναφορά, πόσες κλήσεις μοίρασε.

•Λες και ο δήμαρχος κάθε πόλης, πρέπει να είναι ο υπάλληλος ή καλύτερα ο απολογούμενος κάθε υπουργού…

•Λες και τον δήμαρχο τον εκλέγει ο λαός, για να απολογείται στην κεντρική διοίκηση.

•Λες και ο δήμαρχος, δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο ιδιοκτήτης ενός μικρού καφενείου, αν δεν αφήσει τα γεροντάκια να καπνίσουν, θα κλείσει και δεν θάχει μεροκάματο.

Ψιλά γράμματα αυτά, για τον δήμαρχο Γιάννη. Αυτός με άλλα ασχολείται. Με τα μεγάλα προβλήματα. Για παράδειγμα, πως μπορεί να αγοράσει ένα οικόπεδο ο Δήμος, την στιγμή που ο ιδιοκτήτης του θέλει να το… ξεφορτωθεί, γιατί δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Επιμένουμε λοιπόν. Και κλήσεις μπορεί να μοιράζει η δημοτική αρχή και οικόπεδα να αγοράζει.

Κι αν κανένας δεν αντιλαμβάνεται τι σχέση έχει το κάπνισμα με το οικόπεδο, σε λίγες ημέρες θα έχουμε την δυνατότητα να αποδείξουμε και αυτή την… περίεργη σχέση. Πάντως όλα έχουν φόντο κάποιο καφενείο, κάποια ταβέρνα ή κάποιον δημόσιο χώρο.