Μετωπική Σαμαρά-Τσίπρα με τα μάτια στην κάλπη

 

 

Σαμαράς: “Ή με εμάς ή με την απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ”

 

 

 

 

 

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτικη Ομάδα της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για “ομοσπονδια απο συνιστώσες αριστερών ομάδων από το σφυροδρέπανο έως την αναρχία”. Σημείωσε ότι ξεκινά μια καινούργια μάχη, η οποία αφορά την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Το πρόβλημα, σημείωσε, είναι η τροποποίηση του Μνημονίου και όχι η μονομερής καταγγελια που οδηγεί σε έξοδο από την ευρωζώνη.

“Κινούνται από τη νεκρανάσταση του σφυροδράπανου έως την αναρχία” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, περιγράφοντας τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποία καταλόγισε αλαζονεία και σύγχυση.

Ο κ. Σαμαρας μίλησε για μέτωπο των φιλελεύθερων δυνάμεων. “Πυκνώνουν οι δυνάμεις που θέλουν να αποτρέψουν την καταστροφή” είπε ο κ. Σαμαράς χωρις να κάνει ονομαστική αναφορά στη Ντόρα Μπακογιάννη. Ωστόσο επεσήμανε ότι “μπροστα στο καλό του τόπου βάζω το εμείς πιο πάνω απο οποιαδήποτε αλλη σκέψη”, προαναγγέλλοντας ότι “αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί”.

Αλ. Τσίπρας: Μάχες οπισθοφυλακής από τον Α. Σαμαρά

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αλλά και κατά κέντρων προπαγάνδας που διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κινδυνολογούν, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι στις 17 Ιούνη ο λαός θα βάλει οριστικά τέλος στο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς

Μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «είναι ακλόνητος στην υπογραφή του στην κ. Μέρκελ και την τιμά ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος» ενώ απαντώντας στις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο κ. Σαμαράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «πρωτοστατεί στις τελευταίες απελπισμένες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος, εφευρίσκοντας ανύπαρκτους κινδύνους και συνεργώντας, με περισσή ανευθυνότητα, στην εξελισσόμενη διαδικασία πιστωτικής ασφυξίας».

Επαναλαμβάνοντας ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευθεί για την εφαρμογή του Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αυτός είναι ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυναμική αλλαγής στην Ευρώπη.

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις 6 Μάη ο λαός έκανε το πρώτο βήμα, στις 17 Ιούνη θα κάνει το τελευταίο βήμα και θα βάλει οριστικά τέλος στο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς.