Τραγική η κατάσταση στο παλιό Δημαρχείο

 

 

Δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν έστω μία κίνηση, για την προστασία  του!

 

 

 

 

Την ώρα που όλοι οι αρτινοί παρατηρούν την κατάντια του κτιρίου του παλιού Δημαρχείου, της γνωστής δωρεάς Ζάρρα, για να στεγαστεί η έδρα του Δήμου, οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα, το οποίο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

Στην στέγη του κτιρίου, όπως φαίνεται και απ’ την πρώτη φωτογραφία έχουν φυτρώσει δενδράκια, τα οποία έτσι κι αλλιώς θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την στέγη του κτιρίου, για την οποία πολλοί είναι αυτοί που λένε, ότι κινδυνεύει να καταρρεύσει άμεσα. Σ’ όλη την έκταση της στέγης έχουν φυτρώσει διάφορα φυτά, τα οποία δεν μπορέσαμε σήμερα το μεσημέρι να φωτογραφήσουμε. Θα το κάνουμε τις επόμενες ημέρες, με την ελπίδα, ότι η δημοσίευση και αυτών των φωτογραφιών, θα ευαισθητοποιήσουν τον… αμίλητο δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, ο οποίος καμώνεται πως έχει ενδιαφέρον για την πόλη. Τέλος πάντων.

Στο πίσω μέρος του παλιού δημαρχείου, όπως δείχνει και η δεύτερη φωτογραφία, έχουν εγκαταλειφτεί αρχεία του Δήμου, τα οποία όταν φυσάει λίγο παραπάνω, σκορπίζουν στα διπλανά οικόπεδα. Ένα θέαμα, που κάνει τον καθένα να θλίβεται και να αναλογίζεται, πως μπορεί κάποιοι υπεύθυνοι παράγοντες να αντιμετωπίζουν την δημοτική περιουσία. Για την κατάσταση των αρχείων του Δήμου ούτε λόγος. Τα περισσότερα έχουν καταστραφεί, ενώ όσα παραμένουν είναι μέσα στην μούχλα, για να καταστήσουν, εκτός των άλλων, το συγκεκριμένο κτίριο, εστία μόλυνσης.

Η τρίτη φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα, είναι κι αυτή απ’ το πίσω μέρος του κτιρίου και δείχνει, άλλη μια εκδοχή της πλήρους εγκατάλειψης του σημαντικού αυτού κτιρίου, όπου τα παράθυρα είναι σε πλήρη διάλυση, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Ελπίζουμε, κάποια στιγμή, να βρει τον ελάχιστο χρόνο ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και μαζί με κάποιους συνεργάτες του, να κάνει μι βόλτα στην Σκουφά και να δει την κατάντια του κτιρίου και να αναλογιστεί και την δική του ευθύνη.