Δράση: Πρόταση για κοινή κάθοδο με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ

Δεν πρόκειται να επιστρέψει στη ΝΔ

 

 

 

Το εγχείρημα της συγκρότησης ενός ενιαίου κόμματος το οποίο θα αποτελείται από όλες τις «φιλοευρωπαϊκές» πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου «η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος», προωθεί ενόψει της 17ης Ιουνίου ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος. Πληροφορίες θέλουν αντίστοιχες διεργασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ως προς τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έχει προχωρήσει ως τον «αρραβώνα» με τη ΝΔ, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, ο κ. Μάνος δήλωσε ότι άκουσε από τα ΜΜΕ για παράλληλες συνομιλίες της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ, κάτι το οποίο δεν θεώρησε αποτρεπτικό για συνέχιση των επαφών των δύο κομμάτων.
H Κεντρική Επιτροπή της Δράσης έχει εξουσιοδοτήσει τον κ. Μάνο «να χειριστεί τις συνομιλίες για την οργάνωση ενός φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού μετώπου με άλλους μεταρρυθμιστές και φιλευρωπαϊστές πολιτικούς που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει με μαχητικότητα και αξιοπιστία τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων που αποζητά την έξοδο από την κρίση, μέσα στην Ευρώπη, με κοινωνική γαλήνη, συντεταγμένα και δημοκρατικά».
Μέχρι στιγμής, πληροφορίες κάνουν λόγο για άκαρπη επαφή με το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, σε νεότερη παρέμβασή του, αυτή τη φορά μέσω Twitter, o κ. Μάνος χαρακτήρισε «μπούρδες» τη «φημολογία» που τον φέρει να συνομίλησε με τον Ευάγγελος Βενιζέλο, διαπραγματευόμενος συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, κύκλοι της Δράσης σχολιάζουν πως σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να συζητείται η εξέλιξη των όποιων διεργασιών.