Μεγάλη η συγκέντρωση στα Γιάννενα

 

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Έχουμε ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα

 

 

 

 

«Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί όπως ακριβώς έχει αλλάξει πλέον και η κοινωνία μας η οποία την Κυριακή θα ανακαθορίσει τους σχηματισμούς και θα αποδυναμώσει τον δικομματισμό», επεσήμανε χθες το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ στα Γιάννενα, ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης.

Σε μια συγκέντρωση, που παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα με αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την πλαισίωσαν πάρα πολλοί γιαννιώτες, οι οποίοι και δήλωσαν την στήριξή τους στον Φώτη Κουβέλη και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Ο Φώτης Κουβέλης αφού απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. την επομένη των εκλογών τόνισε την πεποίθησή του για μια κυβερνώσα αριστερά με τη συμπαράταξη των δυνάμεων της ΔΗΜ.ΑΡ, του ΚΚΕ αι του ΣΥΡΙΖΑ κάτω όμως από συγκεκριμένες προγραμματικές συμφωνίες, λέγοντας ότι αν το αποτέλεσμα των εκλογών του δώσει τη δυνατότητα να πάρει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να σχηματίσει κυβέρνηση τότε θα το πράξει ζητώντας από την υπόλοιπη Αριστερά να συμπορευτεί μαζί του. Σε ότι αφορά το νομό Ιωαννίνων ο κ. Κουβέλης δήλωσε σίγουρος ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα εκλέξει βουλευτή.

Ιδιαίτερα ελκυστικός ο πολιτικός λόγος του Φώτη Κουβέλη, μιας και προτάσσει επιχειρήματα και αποφεύγει τις εντυπώσεις. Έτσι εξήγησε και την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, για να σημειώσει «Εμείς πιστεύουμε πως η Ελλάδα μπορεί να βγει ζωντανή με την κοινωνία όρθια, απαγκιστρωμένη από το μνημόνιο 2. Πριν καιρό λέγαμε ότι το ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θέτουν εκβιαστικά διλλήματα υποταγής στο μνημόνιο όπως η έξοδος από το ευρώ και προτείναμε άλλες λύσεις, αλλά εισπράτταμε σιωπή και χλευασμό. Τώρα η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής που ο κ. Βενιζέλους χαρακτήριζε ουτοπία είναι στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του ΠΑΣΟΚ, ενώ με έκπληξη ακούμε για «ισοδύναμα» μέτρα τα οποία μέχρι πριν λίγο καιρό τα απέρριπταν».

Ιδιαίτερα χρήσιμη η άποψη και πρόταση της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη, για το κεφάλαιο «συνεργασία της Αριστεράς», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Εμείς καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία για να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση αποτελούμενη από φερέγγυα πρόσωπα. Αν ο ελληνικός λαός μας δώσει τη δύναμη και πάρουμε εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα απευθυνθούμε στις προοδευτικές δυνάμεις με δύο όμως κόκκινες γραμμές. Την απαγκίστρωση από το μνημόνιο και την παραμονή στην ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «αν πάλι δεν υπάρξει συμφωνία εμείς θα έχουμε κάνει το χρέος μας και θα αντιπολιτευτούμε στην όποια κυβέρνηση προκύψει».

Στην φωτογραφία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, με τους υποψηφίους του νομού Άρτας Μιχάλη Κατή, Άγγελο Μητσαρά, Νίκο Μπάρμπα, Ανδριάνα Χουλιάρα και Αυγερινή Καρίνου – Καραδήμα.