Τρομοκρατεί, γιατί βλέπει τι τον περιμένει…

 

 

 

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

 

 

 

 

Μεταδίδει και ξαναμεταδίδει το συστημικό ΜΕΓΚΑ, τις δηλώσεις του εκπροσώπου των Μέρκελ και Σόιμπλε, ο οποίος μέσα στην ανασφάλεια που έχει περιέλθει, μαθαίνοντας και τα νέα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που τον θέλουν να ηγείται ενός κόμματος που από κυβέρνηση θα είναι το τρίτο κόμμα των εκλογών, άρχισε να απειλεί τους πάντες. Να θεωρεί ότι εκβιάζοντας τους πάντες, θα κρατήσει ένα ποσοστό της τάξης του 15%.

«Να εγγυηθούν οι αντίπαλοι, αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τον Ιούνιο», είπε σήμερα κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Πάτρα. Και δείχνει πως είναι αποφασισμένος να μεταχειριστεί κάθε μέσο, με κυρίαρχο την τρομοκράτηση των πολιτών που ο ίδιος κατέστρεψε, για να κρατήσει το ελάχιστο ποσοστό που νομίζει ότι θα έχει. Και  χωρίς να ντρέπεται καθόλου, παίζει με τον πόνο του κοσμάκη, που δεν έχει να φάει.

Ντροπή και πάλι ντροπή. Αλλά ποιος να αντιληφθεί την σημασία αυτής της λέξης, σε μια εποχή που ο κοσμάκης δεινοπαθεί και ο Βενιζέλος τρομοκρατεί.

Η απορία είναι απλή:

-Ποιος είναι αυτός, που σήμερα συμβουλεύει τον Βενιζέλο, ότι με την τρομοκράτηση των πολιτών, για το αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, θα κερδίσει ένα καλύτερο ποσοστό;

Σίγουρα είναι ηλίθιος ή τουλάχιστον ίδιος με τον Βενιζέλο και θεωρεί, ότι μέσα στην μεγάλη ανέχεια, ο κόσμος μπορεί ακόμη να τρομοκρατείται. Είναι αδιανόητο σήμερα να πάρει κανένας τοις μετρητοίς τις τρομοκρατικές δηλώσεις, του ανθρώπου που λέει ότι θέλει να σώσει την Ελλάδα ή καλύτερα να την κάνει αυτοδύναμη. Και για το λόγο αυτό, θα βλέπει κι αυτός, μαζί με τους συνεργάτες του, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να εκτοξεύονται, ενώ τους πιο σώφρονες πολίτες να στρέφονται στα κόμματα της Αριστεράς, κάποιο εκ των οποίων μπορεί να είναι και το δεύτερο κόμμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ο σπουδαίος πολιτικός Γιώργος Παπανδρέου, την μνήμη του οποίου δεν σεβάστηκαν ούτε ο προδότης εγγονός του ο Γιωργάκης, ούτε ο πολύς Βενιζέλος, σε ανάλογη περίπτωση, που η πολιτική ένταση και η τρομοκρατία στην πατρίδα μας ήταν καθημερινότητα, είχε πει με έμφαση: «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες». Και η ρήση αυτή είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ. Οι πολίτες, με την ψήφο τους, έχουν την δυνατότητα να τρομοκρατήσουν αυτόν που νομίζει ότι τους τρομοκρατεί, κάνοντας λόγο για την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων, απ’ τον Ιούνιο, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

Και είναι λογικό. Η μεγαλύτερη τρομοκρατία, που μπορεί να υποστεί ο διάδοχος του προδότη ΓΑΠ, ο πολύς Βενιζέλος δηλαδή, είναι να δει το κόμμα το οποίο έχει την ιστορία του και το παρέλαβε ως μεγάλο κόμμα, να είναι τρίτο κόμμα, στην επόμενη Βουλή.

Και με την ευκαιρία, μια ακόμη απορία:

-Την Κυριακή 6 Μαΐου το βράδυ, που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών, θα παραιτηθεί για να ανοίξουν οι διαδικασίες ανάδειξης του νέου αρχηγού, όπως ο ίδιος ζήτησε απ’ τον ΓΑΠ, μετά τις εκλογές του 2007, που τότε το κόμμα του ήταν και δεύτερο και είχε ένα αξιοπρεπές ποσοστό;

Αλλά ας περιμένουμε. Ότι σπέρνει τώρα με τις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις του, θα το θερίσει την Κυριακή 6 Μαΐου το βράδυ. Εννιά μέρες μείναμε… Υπομονή…