Μεγάλο ερώτημα τι θα κάνει ο Γιάννης!

 

 

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

 

 

Δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο να επιδείξει η συνάντηση της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που έγινε το περασμένο Σάββατο στο ΚΡΟΝΟΣ, μιας και όσοι προήλθαν ήταν… μουδιασμένοι ήταν και είχαν στο νου τους το τι τους περιμένει την Κυριακή 6 Μαΐου το βράδυ, την ώρα δηλαδή που θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα.

Όλοι κάτι είπαν, όχι για να συνεισφέρουν σ’ έναν γόνιμο προβληματισμό που θα ήταν το ζητούμενο, αλλά για να βγουν απ’ την υποχρέωση και κάποιος αφελής δημοσιογράφος, να γράψει ή να αναπαράγει, δυό λόγια και να προκύψει και η πολυπόθητη δημοσιότητα.

Τέλος πάντων. Αυτά συμβαίνουν σ’ ένα κόμμα που είναι σε αποσύνθεση και διαπιστώνει ότι δεν έχει… γήπεδο, για να καταστρέψει ακόμη περισσότερο την χώρα και τους πολίτες.

Το εξωφρενικό όμως, είναι αυτό που περίπου μονοπώλησε την συζήτηση. Τι θα κάνει δηλαδή ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ποιόν θα στηρίξει και με ποιόν τρόπο. Μίλησε και ο ίδιος για όλους τους υποψηφίους και είπε ότι με όλους είναι περίπου «κολλητός» και δεν μπορεί, για λόγους ηθικής να στηρίξει κανέναν. Ναι αυτός ο… ογκόλιθος της πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης, θα στηρίξει μόνο το κόμμα και κανένα υποψήφιο. Και η απάντηση που δεν του την είπε κανένας εκεί μέσα, γιατί κανένας δεν είχε την διάθεση να ασχοληθεί επί της ουσίας με την πολιτική διάσταση του πράγματος, είναι ότι το καλύτερο για το ΠΑΣΟΚ, θα ήταν να μην βρίσκεται πουθενά, μέχρι να γίνουν οι εκλογές, με την ελπίδα ότι κάποιος, μη βλέποντας την προσωποποίηση της αποτυχίας, μπορεί να… ξεγελαστεί και να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.

Την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ, ως αποτέλεσμα σκέψης και λειτουργίας, απεικονίζει τοπικά και ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπαλέξης κι εκεί που πρέπει να γίνει η τομή, για να σταματήσει η κατρακύλα, όλοι… κρέμονται απ’ το στόμα του, για το αν θα στηρίξει κάποιον υποψήφιο και ποιος θα είναι αυτός.

Τι ξεπεσμός! Λες και δεν κυκλοφορούν συμπολίτες μας, οι οποίοι χωρίς φόβο και πάθος δηλώνουν ότι εδέχθησαν τηλεφώνημα απ’ τον… ογκόλιθο της πολιτικής, για να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο.

Δεν είναι ο… ογκόλιθος της πολιτικής σκέψης η ουσία. Η ουσία είναι ότι και το τοπικό ΠΑΣΟΚ, όντας σε πλήρη αποσύνθεση και στην Άρτα, δεν μπορεί να βρει έναν τρόπο, να παρουσιαστεί διαφορετικό. Μέσα στην πολιτική μιζέρια είναι χωμένο και θεωρεί, ότι με όλους τους πολιτικά φθαρμένους, όπως ο συγκεκριμένος παράγοντας, μπορεί να κάνει την διαφορά και να κερδίσει το κάτι παραπάνω.

Η μόνη ελπίδα, είναι η στάση των πολιτών. Που και τοπικά, πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα και σε όσους λαθροβιούν πολιτικά και νομίζουν ότι απολαμβάνουν της εκτίμησης των πολιτών, για να έχουν και το θράσος να μιλούν για το ποιόν υποψήφιο θα στηρίξουν και θα τον έχουν στην συνέχεια στην… δούλεψή τους, για να τους κάνει τα χατίρια…

Δυστυχώς. Εκεί που φτάσαμε το μήνυμα των εκλογών πρέπει να έχει και τοπικά κάποιους αποδέκτες, που νομίζουν, πως όλα είναι όπως χθες…