Και ο Θεός βοηθός!

 

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

 

 

 

 

Λίγο έλειψε χθες το απόγευμα, να γίνουμε μάρτυρες ενός φοβερού τροχαίου ατυχήματος, που ο μόνος φταίχτης δεν θα ήταν ο συμπολίτης μας, οδηγός του αυτοκινήτου, που αμέσως μετά, δεν μπορούσε να πιστέψει τι του είχε συμβεί.

Δυό πακιστανοί (αφγανοί ή ότι άλλο, δεν γνωρίζουμε ακριβώς ) κυκλοφορούσαν με τα ποδήλατά τους στον δρόμο προς Χαλκιάδες και όπως είναι γνωστό, ούτε φώτα είχαν, όπως όλοι, ούτε και γνωρίζουν πότε μπορούν να κινηθούν και που. Χωρίς να μπορεί κανένας να τους διακρίνει, απροειδοποίητα (και πώς να προειδοποιήσουν άλλωστε;) αλλάζουν κατεύθυνση. Ο οδηγός του οχήματος που ακολουθούσε, για να τους σώσει, αναγκάστηκε να κάνει αριστερά το όχημά του, με κίνδυνο να συγκρουστεί μετωπικά με το όχημα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα.  Έκαναν φιλότιμες προσπάθειες, καθώς ήταν ψύχραιμοι, οι οδηγοί και αποφεύχθηκε ένα τροχαίο, στο οποίο υπάρχει περίπτωση να μετρούσαμε και νεκρούς.

Το σκηνικό γνωστό και ανάλογα έχει καταγράψει η «Γ» πάρα πολλές φορές. Στο δρόμο από Γέφυρα Άρτας, μέχρι την Γέφυρα Καλογήρου, δεν μπορείς να κινηθείς, γιατί στο δρόμο αυτό κινούνται πεζοί οι αφγανοί και οι πακιστανοί, φορούν συνήθως μαύρα ρούχα και δεν τους διακρίνεις με τίποτα. Τώρα τελευταία κινούνται με κάτι παλιά ποδήλατα, χωρίς φώτα και είναι πεζοί και ποδηλάτες, το ίδιο επικίνδυνοι.

-Τι θα γίνει, αν υπό τις συνθήκες που προαναφέρουμε, κάποιος συμπολίτης μας παρασύρει κάποιον απ’ αυτούς, όπως έγινε το περασμένο καλοκαίρ… Που θα βρει το δίκαιό του;

Την απάντηση σ’ αυτό το κρίσιμο ερώτημα, κάποιος εκ των αρμοδίων παραγόντων της περιοχής μας, θα πρέπει να την δώσει. Γιατί, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο κίνδυνος και για τους οικονομικούς μετανάστες, αλλά και για τους οδηγούς, είναι τεράστιος. Τυχεροί είμαστε, που μέχρι τώρα είχαμε μόνο ένα θανατηφόρο τροχαίο. Να λέμε την αλήθεια, όσο κι αν αυτή σοκάρει.

-Δεν πρέπει όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες να συζητήσουν σοβαρά αυτό το θέμα;

-Δεν πρέπει να γίνει κάποια πρόταση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί;

Θα απαντούσαμε καταφατικά, αν είχαμε να κάνουμε με κάποιους παράγοντες, οι οποίοι θα είχαν την στοιχειώδη ευαισθησία και θα είχαν δείξει ότι για τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και τον πολίτη, ενδιαφέρονται.

Τώρα είμαστε αναγκασμένοι, να προειδοποιήσουμε: Κανένας δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Η… αφασία των ανθρώπων είναι καταγεγραμμένη και επικίνδυνη!

Γι’ αυτό και με την ευκαιρία αυτή, να επαναλάβουμε αυτό που σε προηγούμενο σημείωμα, είχαμε ως επίλογο:

-Ο Θεός βοηθός και μεγάλη προσοχή, στους δρόμους που κινούνται οι πακιστανοί και αφγανοί μετανάστες. Τίποτα άλλο