“ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ” απ’ την “ΓΝΩΜΗ”

 

 

Αποδεικνύεται αποτελεσματικός και αισιοδοξεί…

 

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ αποδεικνύεται ο πρώην νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου, στην επικοινωνία που έχει εν όψει εκλογών και φυσικά εν όψει του ενδεχομένου (για να λέμε την αλήθεια έχει τις περισσότερες πιθανότητες) να είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό. Έχει ήδη περιοδεύσει, όπως μας λένε συνεργάτες και φίλοι του, σ’ όλα τα χωριά του νομού και συνάντησε πολύ καλό κλίμα. Με βάση αυτό το δεδομένο, αλλά και την πληροφορία ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Παπασιώζος δεν θα είναι υποψήφιος, φαίνεται πως μπαίνει στον προεκλογικό αγώνα με δυναμική και πλεονεκτήματα σε σχέση με τους άλλους συνυποψηφίους του, που ακόμη αναζητούν την επικύρωση της απόφασης να είναι στο ψηφοδέλτιο και να ξεκινήσουν μετά την όποια προσπάθεια. Όπως και νάχει πάντως το πράγμα, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Άρτα έχει ενδιαφέρον και ας αναμείνουμε τις εξελίξεις.

 

*****

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ η παρέμβαση του πρώην δημάρχου Φιλιππιάδας Μιχάλη Κατραχούρα, στην συζήτηση που γίνεται αυτό το διάστημα στο Δήμο Ζηρού, για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο όπως εκτιμάει, χωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες. Τους προνομιούχους, που έχουν τις ιδιοκτησίες τους στο κέντρο της πόλης και τους μη προνομιούχους, που μένουν στους δύο οικισμού Παλαιά Φιλιππιάδα και Ελευθεροχώρι. Χρήσιμη για προβληματισμό των πολιτών η παρέμβαση, στοιχεία της δημσοιεύονται σήμερα σε άλλη σελίδα της «Γ».


*****

ΤΗΝ ΛΗΨΗ  μέτρων για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κάνοντας λόγο για «επιτακτική κοινωνική ανάγκη». Ειδικότερα, αναφέρει ότι οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν να προσέλθουν σε Προγραμματική Σύμβαση για τη λήψη μέτρων όπως: περίοδος χάριτος για μη καταβολή τόκων και κεφαλαίου, για μείωση του επιτοκίου και παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου. Επίσης, προτείνει δάνειο για το οποίο έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, συν ένα εύλογο κέρδος να διαγράφεται. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνει ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει επίσης υποχρέωση να καταρτίσει Προγραμματική Σύμβαση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τις πιστωτικές κάρτες, προκειμένου να διασφαλισθούν επιτόκια, που θα παρακολουθούν τα επιτόκια των «βασικών μαζικών προϊόντων» των πιστωτικών καρτών των τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης.


ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ τώρα. Ετοιμάζονται τα γραφεία του κόμματος που βρίσκονται στην πλατεία Κιλκίς, στην οδό Γριμπόβου. Ένας μικρός, αλλά συμπαθητικός χώρος, όπου θα μπορούν να απευθύνονται τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, εν όψει και των εκλογών μάλιστα. Τις τελευταίες λεπτομέρειες ετοιμάζει ο μπάρμπα Σπύρος Μαστρογιάννης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα κινητικός και κάνει καθημερινές συζητήσεις με πολλούς συμπολίτες μας.


*****

ΚΕΝΤΡΟ Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας πρόκειται να δημιουργηθεί στο Δήμο Αρταίων. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η υποβολή πρότασης του Δήμου Αρταίων στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με τίτλο την «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο». Την εισήγηση του θέματος έκανε η Αντιδήμαρχος κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου η οποία τόνισε ότι στόχος του συμβουλευτικού αυτού σταθμού είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των παιδιών.


*****

ΣΕ ΠΡΕΒΕΖΑ, Γιάννενα και Ηγουμενίτσα βρέθηκε προχθές ο υποψήφιος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών Κώστας Μίχαλος. Συζήτησε με τα μέλη των διοικήσεων των τριών επιμελητηρίων και εξ όσων μάθαμε κάποιοι εξ αυτών θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Αντίθετα την Άρτα επισκέφτηκε και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστο Παπάζογλου, ο αντίπαλος του κ. Μίχαλου, Παύλος Ραβάνης. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;


*****

ΑΡΧΙΖΟΥΝ και διαμαρτύρονται κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι (της πλειοψηφίας βέβαια) για το πώς αντιμετωπίζονται απ’ τον δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, όπως συγκεκριμένα μου έλεγε δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος συνεισέφερε στην εκλογική νίκη με μεγάλο αριθμό σταυρών προτίμησης. Άσε που ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος έχει λάβει και την υπόσχεση ότι θα είναι και αντιδήμαρχος και είναι εν αναμονή. Πάντως οι ισορροπίες ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και απ’ την πλευρά του δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη απαιτεί, ιδιαίτερο χειρισμό, τον οποίο μείς μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει. Θα περιμένουμε βεβαίως, γιατί οι εξελίξεις έρχονται…


*****

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ το Νοσοκομείο της Άρτας, μια κλοπή του έλειπε! Έγινε κι αυτό όμως. Άγνωστοι εισέβαλλαν στο γραφείο προσωπικού. Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας κ. Γιώργο Λάμπρο δεν υπήρχαν σημαντικές απώλειες. Έλειπε μόνο το ψηφιακό μαγνητόφωνο που χρησιμοποιούνταν για την καταγραφή των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και μερικά κέρματα που υπήρχαν. Κατά την εκτίμηση του διοικητή, ο δράστης ή οι δράστες, έψαχναν μάλλον για χρήματα και το πιο πιθανόν είναι να πέρασαν το μαγνητόφωνο για κινητό.


*****

ΠΑΤΑΤΑ Χρυσοβίτσας, λάδι Μεσσήνης, προσπάθεια και για τα πορτοκάλια της Άρτας, μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτή είναι η δράση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών, απ’ την αρχή της εβδομάδας. Και απ’ όσα εμείς πληροφορούμαστε το ενδιαφέρον των καταναλωτών, για προμήθειες των συγκεκριμένων προϊόντων είναι τεράστιο και οι ποσότητες που παραγγέλλονται απ’ τα διάφορα σημεία τη χώρας μας, θα καταναλώνονται αυθημερόν. Καταγράφουμε την είδηση, ως αφορμή προβληματισμού για το πώς είναι δυνατόν ο Δήμος Αρταίων, να μην δείχνει την ελάχιστη ευαισθησία, απέναντι σ’ αυτό το θέμα που έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα και σε όλες τις πόλεις αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες.


*****

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην Κυανή Ακτή Πρέβεζας, όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατσιπανέλη. Η μελέτη και η δημοπράτηση του έργου με προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια έγινε από τον ΕΟΤ, ο οποίος έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πρέβεζας ενώ οι πιστώσεις προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

 

*****

ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ σήμερα η «Γ». Η 3η σελίδα, ακριβώς απέναντι περιέχει, όπως και η παρούσα μικρά σχόλια, που δίνουν την δυνατότητα στον αναγνώστη, με μικρά και απλά σχολιάκια, να ενημερωθεί για το πολιτικό και κοινωνικό παρασκήνιο, όλης της εβδομάδας. Η αλλαγή και η προσθήκη, μιας ακόμη σελίδας με «ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ», ήταν πρόταση πολλών αναγνωστών και την κάναμε πράξη.


*****

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο ΤΕΙ Ηπείρου, σχετικά νωρίς, αν κρίνουμε απ’ το τι συμβαίνει σε άλλα ΤΕΙ της χώρας, όπως επίσης και στα πανεπιστήμια. Η διαδικασία που ακολουθεί, αφορά στην επιλογή των εξωτερικών μελών της διοίκησης, θέμα για το οποίο η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου, έχει απευθύνει δημόσια πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι πρέπει να καλύψουν τις θέσεις των εξωτερικών μελών της νέας διοίκησης. Η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 12 Μαρτίου και αναμένουμε με ενδιαφέρον ποιοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Μέχρι στιγμής έχει κατατεθεί μία υποψηφιότητα. Είναι του συνταξιούχου καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Φίλη, ο οποίος όπως μάθαμε ήταν καθηγητής στο Φυσικό Τμήμα. Εν αναμονή λοιπόν…

 

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ είναι ειδησάρα. Ο «στρατηγός» Τσουκάτος δίπλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο για να συντονίσει τον αγώνα του. Ο Τσουκάτος είχε και το 2007 στηρίξει τον Βενιζέλο, στην αναμέτρηση με το Γ. Παπανδρέου, όπως άλλωστε κι άλλοι απ’ το επιτελείο του Σημίτη (Νεονάκης, Λ. Αποστολίδης, Ελ. Κούρκουλα, Γ. Ζαφειρόπουλος κ.α.). Αυτή τη φορά όμως, αξιοποιώντας και τις αρνητικές εμπειρίες του 2007, η συμμετοχή του Τσουκάτου αποφασίστηκε να είναι μεν ουσιαστική, αλλά «διακριτική». Δεν θα πρέπει να φαίνεται, για λόγους ευνόητους… Ύστερα είναι να μην λες ότι… διαρκώς ανανεώνεται η πολιτική ζωή του τόπου μας ή τι άλλο θα δούμε.

 

*****

ΠΥΚΝΩΝΕΙ τις εμφανίσεις της στην Άρτα η δικηγόρος Εύη Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή της ΝΔ Άρτας Κώστα Καραμπίνα. Και φυσικά δεν λείπουν οι επισκέψεις σε καφέ της πόλης, αλλά και σε κάποια χωριά απ’ ότι μαθαίνουμε. Φαίνεται πως έχει λάβει το «ΟΚ» απ’ την ηγεσία της ΝΔ και αρχίζει τον προεκλογικό της αγώνα, έχοντας δίπλα της τον έμπειρο πατέρα της, ο οποίος γνωρίζει τις εκλογές πολύ καλά. Για να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα που θα φέρει.


ΣΕ BLOG της περιοχής διαβάζουμε για κάποιες μετρήσεις που έχουν ήδη γίνει και αφορούν τους υποψηφίους της ΝΔ στην Ήπειρο. Για τους άλλους νομούς, να τα δεχτούμε όλα, μιας και κάπως έτσι δείχνουν τα πράγματα, αφού στα Γιάννενα πρώτος κατατάσσεται ο Κώστας Τασούλας, που είναι γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, όπως και στην Πρέβεζα που ο εν ενεργεία βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης κατέχει την πρωτιά και στην Θεσπρωτία που πρώτος κατατάσσεται ο Κώστας Μπέσης. Για την Άρτα, το πράγμα θέλει ψάξιμο. Πρώτος λέει κατατάσσεται ο μηχανικός Χρήστος Τσιρογιάννης, για τον οποίο ακόμη κανένας δεν λέει με βεβαιότητα ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Άρτας. Βεβαίως σενάρια ο καθένας μπορεί να κάνει, αλλά καλό είναι να τα βάζει κανένας στα όρια της πραγματικότητας.

*****

ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ οπαδοί του Παναθηναϊκού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, τα είπαν λίγο μετά την ομιλία στον ΣΚΟΥΦΑ και θυμήθηκαν κάποιους αγώνες του «βάζελου» στο ΟΑΚΑ, που έτυχε να τους παρακολουθήσουν μαζί. Και τα χαμόγελα περίσσεψαν, μιας κι εκείνη την ημέρα, ήταν και πρώτοι. Αν  βέβαια η συνάντηση γινόταν δυό μέρες μετά, η κατήφεια θα ήταν το χαρακτηριστικό της συνάντησής τους. Τέλος πάντων. Αν και «βάζελος» ο τσίπρας, ως αρτινό και νέο τον πάμε…

ΚΑΙ ΜΕ την ευκαιρία. Σωστή η επιλογή του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη ψαθά να παραβρεθεί στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, την περασμένη Παρασκευή. Αποδεικνύει ότι και σ’ αυτό το θέμα, δεν έχει παρωπίδες.

*****

ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ να μην είναι παρών στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας ο Μάρκος Μπασιούκας. Και παρών ήταν και χαιρετισμό απηύθυνε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά σ’ αυτόν έκανε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θύμισε και την έντονη δράση του Μάρκου σε συγκεντρώσεις που γίνονται στην Αθήνα και πάντα είναι αυτός που κρατάει την ντουντούκα και δίνει το σύνθημα για την συγκέντρωση. Μαχητικός και αφοσιωμένος στις ιδέες του ο Μάρκος για τρεις δεκαετίες τώρα, κάνει την δική του προσπάθεια και συνεχίζει. Πάντα τέτοια Μάρκο.

*****

ΠΑΝΙΚΟΣ επικρατεί στην γειτονική Φιλιππιάδα. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι κάτοικοι της πόλης «οι ληστές κάνουν πάρτι» και η μια κλοπή διαδέχεται την άλλη και φυσικά η Αστυνομία αδυνατεί να συλλάβει έστω και έναν εξ αυτών που κάνουν τις κλοπές. Βεβαίως το δεδομένο είναι ότι η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας είναι ελάχιστη, αλλά σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο θα έπρεπε να ζητηθεί ενίσχυση, για να σταματήσουν οι διαδοχικές κλοπές και να μπορέσει ο κόσμος να ησυχάσει. Άλλωστε η Φιλιππιάδα είναι τόσο μικρή, που με άνεση θα μπορέσει μια ομάδα αστυνομικών να την ελέγξει. Κάτι πρέπει να γίνει. Ας πούμε κάποιες παρεμβάσεις στην ηγεσία της Αστυνομίας, γιατί όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Ας γίνουν λοιπόν οι όποιες παρεμβάσεις τώρα.

*****

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ κι αυτό. Μετανόησε η υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, για τα όσα είχε πει, μετά την μαθητική παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, όπου οι μαθητές έστρεψαν την μούντζα τους, προς τους επισήμους. Λέει λοιπόν η κα υπουργός: «Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!» Κάτι είναι κι αυτό….

*****

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ των φορέων της Ηπείρου, που παρέστησαν το Σάββατο στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσαν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και ο Σύλλογος Εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», για αναβολή της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προτάσεων που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, διαβίβασε με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης  Αλέξανδρος Καχριμάνης προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας. Ο Περιφερειάρχης ζητά επίσης από τον Υπουργό Οικονομικών, άμεση συνάντηση με αντιπροσωπεία των Ηπειρωτικών φορέων (Οικονομικό Επιμελητήριο, ΓΕΩΤΕΕ, Επιμελητήριο Ιωαννίνων, Κτηνοτροφικές οργανώσεις και Σωματείο Εργαζομένων «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»), προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πρόταση που σχεδιάζουν.

*****

ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ  με νόημα έκανε ο βουλευτής Ιωαννίνων και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, από τον Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου όπου στη θεία Λειτουργία για την γιορτή της Ορθοδοξίας εκπροσώπησε τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. «Είναι ανάγκη και για τη χώρα να αναστηλώσουμε την ελπίδα του λαού μας για το αύριο. Να κυβερνηθεί η χώρα, μέσα στην Ευρώπη με αποτελεσματικότητα και να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της», είπε ο κ, Τασούλας, ο οποίος, όπως το συνηθίζει, αποφεύγει τα πολλά και περιττά συνήθως λόγια.

*****

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ τις πρακτικές υποχρεώσεις, ωε νέος βουλευτής, ο Χρήστος Γκόκας και το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Άρτα, αφού είναι σαφής ο προσανατολισμός του, περί την επικοινωνία με τους πολίτες. Συζήτησε με πολλούς, έκανε γνωστές τις απόψεις του και γενικά τις εκτιμήσεις του για τις πολιτικές εξελίξεις και απ’ όσα ο ίδιος μας είπε, διαπίστωσε καλή αποδοχή απ’ την πλευρά του κόσμου. Δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με το χόμπι του, που είναι το ποδόσφαιρο 5Χ5. Έπαιξε κι ένα ματσάκι με τους φίλους του, για να ξεχάσει λίγο τις σκοτούρες της πολιτικής και τις απαιτήσεις που ακολουθούν. Το συμπέρασμα που εμείς βγάλαμε απ’ την σύντομη συνάντηση που είχαμε μαζί του, είναι ότι πολύ γρήγορα προσαρμόστηκε και είναι πλέον έτοιμος για δράση.


*****

«ΥΠΑΡΧΕΙ πίεση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο, αλλά η πρόθεσή μου είναι να συνεχίσουμε το έργο μας στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση». Με την λακωνική αυτή δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, έβαλε ουσιαστικά τέλος στα βάσιμα σενάρια που τον ήθελαν να μετέχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Γεγονός είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι πιέσεις προς το πρόσωπό του είχαν αυξηθεί. Ο ίδιος όμως εκτίμησε ότι ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι αυτός που τον ελκύει περισσότερο. Ήδη στην Περιφερειακή Ενότητα της Άρτας έχουν δρομολογηθεί σημαντικές παρεμβάσεις τις οποίες ο κ. Ψαθάς επιθυμεί να τις δει να ολοκληρώνονται. Έτσι λοιπόν μένει προσηλωμένος στο έργο αυτό αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο προς τη Βουλή σε άλλους.


*****

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο κράτος των κοινωνικών φρονημάτων βλέπει ο πρώην υπουργός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Ξανά στο ”κράτος” του Πιστοποιητικού κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων! Δημοσιογράφοι απολύονται αν δεν αποδέχονται τους όρους των μνημονίων από επιχειρήσεις των ΜΜΕ! Το πογκρόμ είναι σε εξέλιξη. Θέλουν την εφιαλτική Ελλάδα του 1950-1960- 1970!  Ήδη ζούμε μια τηλεοπτική προπαγάνδα για μια δήθεν πραγματικότητα! Τώρα όλοι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας! Τουλάχιστον όσοι έχουμε …. δημοκρατικές κοινωνικές και πολιτικές αρχές!»


*****

ΔΥΟ ΣΑΟΥΝΕΣ ετοίμαζε να φτιάξει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους ο Γιώργος Παπανδρέου, που όμως δεν θα προλάβει να τις δει ολοκληρωμένες, προτού αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Η Δημοκρατία», αν και η κατασκευή των θερμόλουτρων (η σάουνα επί το ελληνικότερον) στον δεύτερο όροφο των γραφείων, που συνάντησε πολλά προβλήματα, είχε φτάσει πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί, τελικά αυτό δεν έγινε.  Σε ένα κόμμα που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, ο πρόεδρός του, κατά πληροφορίες της εφημερίδας χτίζει σάουνες…