Είναι έντονη η αγωνία των πολιτών

 

 

 

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

 

 

Το ότι η πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή στην Άρτα η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ήταν η μεγαλύτερη που έγινε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας. Αν ο χώρος που φιλοξενούσε την συγκέντρωση ήταν διπλάσιος και πάλι θα γέμιζε ασφυκτικά, γιατί ήταν πολλοί αυτοί που ήθελαν να ακούσουν τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα και δεν τα κατάφεραν.

Βγαίνει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα απ’ αυτό το γεγονός. Οι πολίτες πλέον δεν εμπιστεύονται τα μεγάλα κόμματα (το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις) και επιθυμούν να προβληματιστούν πάνω στις απόψεις των κομμάτων της Αριστεράς και να αποφασίσουν ποιόν θα στηρίξουν στις επόμενες εκλογές, που δεν αργούν καθόλου.

Ήθελαν λοιπόν να συζητήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και να προβληματιστούν. Το έκαναν και ακολούθως σ’ αυτή την πόλη, το μήνυμα υπέρ της Αριστεράς, πέρασε και συζητήθηκε σ’ όλα τα στέκια.

Και πρέπει όλοι να παραδεχτούμε, ότι σ’ αυτή την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, ίσως και γιατί απευθυνόταν σε συμπατριώτες, ήταν πολύ ανθρώπινος και ιδιαίτερα πειστικός. Ο λόγος του, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, ήταν τεκμηριωμένος και τα επιχειρήματά του ικανά να πείσουν και τον πιο δύσπιστο συνομιλητή και τον πιο υποψιασμένο πολίτη, ότι η Αριστερά πλέον βαδίζει σε άλλους δρόμους, με κύριο χαρακτηριστικό της πορείας αυτής, την υπευθυνότητα και την προοπτική.

Το ζητούμενο είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα τα Αριστεράς, καταφέρουν να κεφαλαιοποιήσουν την διάθεση στήριξης που εκδηλώνουν οι πολίτες ή θα δούμε και πάλι μπροστά μας σενάρια άλλων εποχών, όπου ο δικομματισμός ξαναγεννιούνταν απ’ τις στάχτες του.

Και το ζητούμενο αυτό, θα πρέπει να το διασφαλίσουν οι ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς, που έτσι κι αλλιώς είναι υποψιασμένες για το «παιχνίδι» που θα παίξουν τα μεγάλα κόμματα, τα οποία αυτόν τον καιρό είναι και μέσα στην καλή χαρά της επικείμενης συνεργασίας και την δημιουργίας του μεγάλου συνασπισμού, όπως χθες τον παρουσίασε ο Πάγκαλος απ’ την μια και ο Αβραμόπουλος απ’ την άλλη.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Αριστερά είναι πολύ καλή. Μπορεί να γίνει και πολύ καλύτερη. Υπό μία προϋπόθεση: Να σταθούν οι ηγεσίες τους στο ύψος των περιστάσεων και να περιφρουρήσουν αυτό που σήμερα, απλόχερα τους δίνουν οι πολίτες.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.