ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ: Παραμένω στη ΝΔ, άσχετα αν είμαι υποψήφιος βουλευτής

 

 

 

 

«Δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά έμαθα πολλά για την πολιτική»

 

 

 

 

«Δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά έμαθα πολλά για την πολιτική», επεσήμανε ο βουλευτής Άρτας Κώστας Παπασιώζος, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά την διαγραφή του απ’ τη ΝΔ και την άρνησή του να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, σύμφωνα και με την γραμμή του κόμματος, η οποία εκφράστηκε απ’ τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο ο ίδιος για τον Αντώνη Σαμαρά είπε: «Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας».

«Παραμένω πιστός στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά και ας με διέγραψε», είπε ο κ. Παπασιώζος στην συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο πολιτικό του γραφείο στην Άρτα, η οποία αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για να απαντήσει στο ερώτημα ποιες είναι οι προθέσεις του και οι επιλογές του για το επόμενο διάστημα.

Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι εδώ παρών. Συνεχίζω να είμαι παρών. Η ΝΔ είναι αυτό που με μεγάλωσε και αυτό που πιστεύω και τον Αντώνη Σαμαρά θα τον στηρίζω ανοιχτά σε όλη την πορεία του, έστω και αν δεν θα είμαι υποψήφιος».

Σε σχέση με όσα συμβαίνουν εντός και εκτός Βουλής, για την δημιουργία κόμματος ή κίνησης, ο Κ. Παπασιώζος ήταν ξεκάθαρος: «Ακούγεται στους διαδρόμους της Βουλής ότι ίσως υπάρξει μια κίνηση δέκα συναδέλφων από τους διαγραφέντες να κάνουν μία κοινοβουλευτική ομάδα για να ‘χουν παρέμβαση μέσα στο Κοινοβούλιο. Εγώ έχω τραβήξει το δρόμο μου το μοναχικό».

Το ιδιαίτερο σημείο των όσων είπε στην συνέντευξή του ο Κώστας Παπασιώζος, είναι εκείνο στο οποίο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση, θέμα που είχε συζητηθεί στην Άρτα έντονα το τελευταίο διάστημα. Είπε χαρακτηριστικά: «Όλα είναι ανοιχτά. Και ξέρετε γιατί το λέω; Για να μην δώσω τη δυνατότητα σε κάποιους να κάνουν την ισοπέδωση θεσμών. Γιατί στην Αυτοδιοίκηση π.χ. κάποιοι δεν πρόλαβαν να καθίσουν στις καρέκλες, κάνουν σχεδιασμούς και τι θα προκύψει στο επόμενο σχήμα. Ας πετύχουν σ’ αυτό που τους έχει εκλέξει ο Αρτινός λαός και μετά να δρομολογούν κάτι διαφορετικό. Εγώ γνωρίζω τον εαυτό μου και ξέρω τι αποφάσεις θα πάρω. Αλλά λέω σ’ αυτούς οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να δουλέψουν και να ‘χουν προσφορά στον τόπο, ότι δεν τους αφήνουμε γιατί είναι ωραίοι και φρέσκοι στην κοινωνία. Πρέπει να καταξιωθούν, να δείξουν δείγματα γραφής και μετά να τους εμπιστευθούμε για κάτι επόμενο. Γι’ αυτό είχα πει σε δήλωσή μου παλιότερα, ότι με την εκλογή ως βουλευτής ανοίγει ο δρόμος για νέους ανθρώπους. Αλλά όχι καβαλημένους νέους ανθρώπους. Προσγειωμένους. Είδαμε μέχρι τώρα σε μεγάλο βαθμό άνθρωποι να μην έχουν καταλάβει τι εκπροσωπούν και να βλέπουν μόνο το αξίωμα».

Καιροσκόποι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αποστροφή του λόγου του, που αφορούσε στον πως έλαβε την απόφαση για να καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ έμαθα ότι έγινε μία διευρυμένη ΝΟΔΕ στην οποία, να δείτε πώς κινούνται οι καιροσκόποι, δεν συμμετείχαν άνθρωποι που παρακαλάνε στα γραφεία της ΝΔ να ενταχθούν σε ψηφοδέλτια, να διαμορφώσουν σωστή άποψη μέσα στη διευρυμένη ΝΟΔΕ. Απουσίαζαν σκόπιμα για να μείνουν στο «όχι» του Παπασιώζου να διαγραφεί για να ανοίξει δρόμους. Γιατί ο έντιμος πολιτικός πηγαίνει, τοποθετείται και στη διαδικασία θα συμμετείχε σωστά, με επιχειρηματολογία. Γιατί είναι λογικό οι επόμενοι που θέλουν να πολιτευτούν είναι υπέρ του «ναι». Δεν νομίζω ότι μπορούν να πηγαίνουν στα χωριά να λένε, όχι, αν ήμουν εγώ δεν θα το ψήφιζα. Γιατί ο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο κανένας νέος υποψήφιος αν δεν είναι αυτής της γραμμής. Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι η ΝΟΔΕ συνεχίζει τον αγώνα για τον οποίο ζήτησαν την εκλογή τους τα μέλη και παραμένουν πιστοί στη ΝΔ. Και αυτή η ΝΟΔΕ θα είναι η ΝΟΔΕ που θα κάνει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και θα δώσει τον αγώνα και για τη ΝΔ και για τον Α. Σαμαρά».

«Δεν μου άρεσε»

Την αντίθεσή του με την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξέφρασε με αφορμή την συνέντευξή του αυτή ο διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ Κώστας Παπασιώζος, για να επισημάνει: «Δεν μου άρεσε αυτή η συγκυβέρνηση γιατί η κυβέρνηση αυτή απαρτιζόταν από τους υπουργούς οι οποίοι φτάσανε τη χώρα σ’ αυτό το σημείο και αναφέρω συγκεκριμένα τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Για μένα δεν χωρούσε σ’ αυτή τη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί ήταν ο ηθικός αυτουργός για εκεί που φτάσαμε με τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά επειδή βλέπαμε ότι ελληνικός λαός εμπιστεύεται και θεωρεί ότι μόνο στο πρόσωπο του Α. Σαμαρά υπάρχει ελπίδα η χώρα να πάει προς τα μπρος, δώσαμε την ψήφο εμπιστοσύνης όπως μας τη ζήτησε ο πρόεδρός μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Και επειδή γνωρίζετε πολύ καλύτερα ότι το παιχνίδι της χώρας παίζεται απ’ τους Ευρωπαίους και ειδικά από τη Γερμανίδα πρόεδρο την κυρία Μέρκελ είδαμε ότι αυτομάτως μετά από λίγο καιρό μπήκαν στο τραπέζι κάποια επιπλέον μέτρα. Εγώ όταν βρέθηκα σ’ αυτό το δίλημμα αν θα ψηφίσω τα νέα μέτρα και βλέποντας ένα νομό, το νομό μου, η Άρτα να είναι στη χειρότερη μοίρα απ’ το σύνολο των νομών της χώρας, ο κόσμος να βιώνει δύσκολες μέρες και όπως μου επέβαλε και η καταγωγή μου, επειδή προέρχομαι από φτωχή οικογένεια, θεώρησα σκόπιμο να πω το μεγάλο όχι. Πάνω σ’ αυτό το όχι κινήθηκα, ξέροντας ότι, βάζοντας κομματική πειθαρχία ο πρόεδρος, θα τεθώ εκτός Κ.Ο. και προφανώς εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ».

Διαφορετικές

Ο κ. Παπασιώζος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση της παραίτησης του Π. Στασινού με τη δική του απόφαση όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί από ορισμένα ΜΜΕ, τονίζοντας: «Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Εγώ συνεχίζω να είμαι σταθερός σ’ αυτό που αρχικά είπα και έτσι θα πορευτώ. Δεν αλλάζει κάτι. Δεν μετανιώνω αλλά δεν κατηγορώ και κανέναν, ούτε την απόφαση του προέδρου μου. Ο αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος και αυριανός πρωθυπουργός οφείλει να λειτουργήσει εθνικά, όχι κομματικά».