ΔΗΛΩΣΗ – απάντηση του Βαγγέλη Αργύρη στον Θ. Πάγκαλο

 

 

Προσπαθώ να κάνω το έργο που μου έχει ανατεθεί με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες

 

 

 

«Σχόλια του παρασκηνίου, μη αναγκαίες δηλώσεις “αυτοεξαίρεσης”, προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία του προβλεπόμενου ελέγχου και φωνές που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα είναι προφανές πως δεν με αφορούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους θεσμούς, οι οποίοι λειτουργούν στην πράξη και όχι στα λόγια. Είναι προφανές από τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία πως η περαιτέρω διερεύνηση δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζουν καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ».

Αυτό επισημαίνει σε δήλωση που έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου για το «πόθεν έσχες» των βουλευτών και την περίπτωση των 11 βουλευτών, η οποία ερευνάται ακόμη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου των βουλευτών διαβεβαιώνει ότι «η έρευνα για τις αξιοσημείωτες μειώσεις στις καταθέσεις συνεχίζεται και είναι δεδομένο πως όταν και εάν προκύψει ταυτοποίηση παραβάσεων, τότε όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα».

Ο κ. Αργύρης σημειώνει ότι το έργο της Επιτροπής Ελέγχου είναι συνεχές και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την ανακοίνωση των «πόθεν έσχες» και χαρακτηρίζει «επιβεβλημένη την δημοσιοποίηση των στοιχείων», η οποία «έγινε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».«Η Επιτροπή έχει σαν στόχο της την ενίσχυση της διαφάνειας και τον πραγματικό έλεγχο των στοιχείων και για το λόγο αυτό έχω ήδη δηλώσει πως ο έλεγχος, για περιπτώσεις όπου υπάρχουν κάποια στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, συνεχίζεται. Προσπαθώ να κάνω το έργο που μου έχει ανατεθεί με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες» καταλήγει ο κ. Αργύρης.