Το κύριο άρθρο της «ΓΝΩΜΗΣ» που κυκλοφορεί αύριο

 

 

Να τον φωτίσει η γέννηση του Θεανθρώπου!

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 


Τα πάντα σε πλήρη διάλυση στο Δημαρχιακό Μέγαρο και ο δήμαρχος Γιάννης «ωσεί παρών»! Τα προβλήματα πολλά και οι παρεμβάσεις ανύπαρκτες. Και το κακό κλίμα, το εντείνουν και παραλείψεις, οι οποίες θαρρείς πως γίνονται επίτηδες! Θαρρείς ότι αυτή η δημοτική αρχή, κάνει τα πάντα για να… τιμωρήσει, αυτούς που πρέπει να έχει δίπλα της, αν θέλει να δημιουργήσει κάτι καλό στον τόπο.

Η τελευταία εξέλιξη, με τους εργαζόμενους απλήρωτους εν μέσω εορτών, είναι μία πτυχή της διάλυσης που επικρατεί στο Δήμο Αρταίων και καταδεικνύει κατά τον καλύτερο τρόπο, το μέγεθος της ανευθυνότητας, η οποία προϊόντος του χρόνου, μπορεί να καταστεί επικινδυνότητα.

Φυσικά ο δήμαρχος Γιάννης, περί άλλων τυρβάζει! Νομίζει ότι είναι ο «σωτήρας» της Άρτας και επί πλέον φαίνεται πως θεωρεί ότι οι πάντες τον θαυμάζουν ή υποκλίνονται μπροστά στο μεγαλείο του. Αυτή η συμπεριφορά βέβαια δεν μπορεί να ερμηνευτεί με όρους πολιτικής, αλλά με κάποια άλλη επιστήμη, την οποία αδυνατούμε να εντοπίσουμε.

Φυσικά στο διάστημα που ο δήμαρχος Γιάννης έχει το χρόνο του να αυτοθαυμάζεται και να τον θαυμάζουν οι εναπομείναντες συνεργάτες του, οι πολίτες αγωνιούν και προβληματίζονται:

-Πως είναι δυνατόν να διαψευστούν, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από έναν άνθρωπο που τον θεώρησαν ικανό, να οδηγήσει την πόλη και το Δήμο, κάποια βήματα μπροστά;

Κι όμως ο πρώτος χρόνος της θητείας του συγκεκριμένου κυρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, είναι απογοητευτικός. Καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι προβληματισμένοι πολίτες, οι οποίοι βιάζονται να αναζητήσουν τη νέα πρόταση.

Ωστόσο, μέρες που είναι και που ο δήμαρχος Γιάννης συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο της θητείας του, καλό θα είναι να σκεφτεί ο ίδιος. Και φυσικά να ευχηθούμε, η γέννηση του Θεανθρώπου, να τον φωτίσει, με την ελπίδα, ότι κάτι καλό θα γίνει στον τόπο. Δεν πρέπει να πάνε χαμένα άλλα δυό χρόνια. Είναι κρίμα!