Άνοιξε το κατάστημα κοινωνικής αλληλεγγύης στα Γιάννενα

 

Ήδη 250 αιτήσεις για προμήθειες έχουν κατατεθεί στο Δήμο Ιωαννιτών

 

 

 

Την ώρα που στην Άρτα οι παράγοντες της δημοτικής αρχής αυτοθαυμάζονται για το χωριό του φελιζόλ της κεντρικής πλατείας, στα Γιάννενα εγκαινιάζεται το κατάστημα κοινωνικής αλληλεγγύης, στο οποίο οι έχοντες ανάγκη έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις για την προμηθευτούν, ειδικά τις ημέρες των εορτών, τα απαραίτητα για το σπίτι τους.

Όπως πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, το κατάστημα κοινωνικής αλληλεγγύης «αποτελεί μία από τις δράσεις που υλοποιεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών, με στόχο, μέσα από ένα κύμα εθελοντισμού που εκδηλώνεται, να ενισχύσει άπορους και αδύναμους».

Το Κατάστημα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑΒΙ, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (κατάστημα 126).Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν την προσπάθεια του Δήμου τόσο με την προσφορά προϊόντων όσο και με την προσφορά εθελοντικής εργασίας. Σημείωσε δε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία έρχεται να ενισχύσει όσους έχουν πραγματική ανάγκη, στη σημερινή δύσκολη εποχή, η οποία θα έχει διάρκεια και θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα.

Το Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης, το διάστημα των εορτών θα λειτουργεί καθημερινά τις πρωινές ώρες ενώ κάθε Τετάρτη θα είναι ανοιχτό και τις απογευματινές ώρες.

Απευθυνόμενος ο Δήμος Ιωαννιτών σε πολίτες  που ενδιαφέρονται να προμηθεύονται προϊόντα, τονίζει ότι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την κάρτα προστασίας που εκδίδεται από τον ΟΚΠΑΠΑ. Μέχρι τώρα στον Οργανισμό έχουν υποβληθεί περισσότερες από 250 αιτήσεις.