Αν το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει…

 

 

 

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

 

 

Ουσιαστικές και πλήρως ρεαλιστικές είναι οι προτάσεις που καταθέτει, για την σημερινή κατάσταση που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και την προοπτική του, ο

πρώην νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, με κάθε ευκαιρία που του δίνεται να έχει δημόσιο λόγο, ώστε να δημιουργήσει το λόγο του διαλόγου και να προχωρήσουν οι πολίτες και περισσότερο τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στον απαιτούμενο προβληματισμό.

Η πρόταση που καταθέτει ο Βασίλης Ιωάννου, είναι σαφέστατη. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν ανασυγκροτηθεί ιδεολογικά και προγραμματικά, είναι σίγουρο πως θα συρρικνωθεί και δεν θα έχει καμία πιθανότητα να απευθυνθεί στους πολίτες και να τους εμπνεύσει, είπε στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων κι εκεί ακριβώς είναι η ουσία της πολιτικής πρότασης, που πρέπει να κυριαρχήσει σήμερα σε όλα τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Την αποτυχία της πολιτικής που άσκησε και με τον τρόπο που την άσκησε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, την βίωσε ο πολίτης, κατά τον χειρότερο τρόπο. Την βίωσε με την ίδια την ζωή του, που βλέπει τα προβλήματα, ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, να απειλούν και το μέλλον του.

Η συζήτηση για την ιδεολογική και προγραμματική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε και ο κ. Ιωάννου, πρέπει να κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα και τα πρόσωπα να αποτελέσουν το δεύτερο στάδιο της συζήτησης, υπό την προϋπόθεση, ότι στην συνέχεια θα κληθούν τα πρόσωπα να υπηρετήσουν την συγκεκριμένη ιδεολογική και προγραμματική πρόταση.

Σε μια εποχή, που η ενασχόληση με την πολιτική μπορεί να αποτελεί και «αδίκημα» και οι επιθυμούντες να ασχοληθούν είναι «δακτυλοδεικτούμενοι», υπάρχουν πρόσωπα που την πολιτική δεν την βλέπουν ως στοιχείο επιβεβαίωσης, αλλά ως στοιχείο προσφοράς και στον πολίτη πρωτίστως και φυσικά στον τόπο που ζει. Αυτά τα πρόσωπα όμως διαφέρουν και δεν βρίσκονται στον πολιτικό στίβο τυχαία. Βρίσκονται εκεί γιατί έχουν πολιτική και κοινωνική επάρκεια. Γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να γίνει, ώστε η διαδικασία της πολιτικής, που σήμερα λοιδορείται, να αποτελέσει την χρήσιμη διαδικασία για την πρόοδο των πολιτών και της κοινωνίας.

Υπ’ αυτή την έννοια, ο πρώην νομάρχης Πρέβεζας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Ιωάννου, αποτελεί τον χρήσιμο κρίκο στην πολιτική διαδικασία της περιφέρειας μας και ως υποψήφιος βουλευτής, μπορεί να μην είναι ο ένας απ’ τα ίδια, αλλά ο πολιτικός με άποψη και με διάθεση ρήξεων, για να υπηρετήσει αυτή καθ’ αυτή την πολιτική και όχι τις διεκπεραιώσεις, που σήμερα απαιτεί το πολιτικό σύστημα απ’ όσους το υπηρετούν, χωρίς την διάθεση έκφρασης διαφωνίας.