Όχι είπε στο χαράτσι και ο Δήμος Αρταίων

 

 

Ο Δήμος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αρωγής στους κατοίκους

 

 

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ψήφισμα για το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων, εκφράζει την αντίθεση του στην επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μάλιστα με την απειλή ότι θα σταματήσει η παροχή ρεύματος σε όσους δεν το πληρώσουν.
Χιλιάδες συμπολίτες μας — εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες – αδυνατούν να πληρώσουν δυσβάσταχτα ποσά με τη μορφή του τέλους μέσω της ΔΕΗ. Χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν μια καταιγίδα μέτρων μιας βάρβαρης πολιτικής και βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και της απόγνωσης.
Το ειδικό τέλος στη ΔΕΗ δεν είναι τέλος, αλλά άλλος ένας κεφαλικός φόρος, ένας κρίκος μιας ατέλειωτης αλυσίδας αντιλαϊκών μέτρων, που έχει κάνει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων αβίωτη. Τα μέτρα αυτά επιχειρείται να επιβληθούν στον λαό μέσω ενός ωμού εκβιασμού, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε, ότι όποιος δε συμμορφωθεί θα στερηθεί στοιχειωδών δικαιωμάτων όπως είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Αφουγκραζόμαστε την κραυγή αγωνίας των συμπολιτών μας και απαιτούμε την κατάργηση αυτού του τέλους – φόρου. Ο Δήμος απαιτεί από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή του ρεύματος σε
κανέναν που δεν μπορεί να πληρώσει ένα χαράτσι, που είναι και παράνομο και κοινωνικά άδικο.
Ο Δήμος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αρωγής στους κατοίκους του Δήμου, ευνοώντας τη δημιουργία μορφών συσπείρωσης και αλληλεγγύης των κατοίκων. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και με κάθε μέσο που διαθέτουμε, για να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας αβοήθητος, κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».