Πέθανε ο στρατηγός Ιωάννης Κατσαδήμας

 

 

 

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην Αθήνα

 

 

 

Σε ηλικία 101 ετών, πέθανε προχθές και κηδεύεται αύριο στην συνοικία Παπάγου των Αθηνών, όπου διέμενε ο στρατηγός Ιωάννης Κατσαδήμας, που έχει την καταγωγή του απ’ την Άρτα και φυσικά εδώ έχει πολλούς συγγενείς, με κυριότερη την οικογένεια του Κ. Κοτσαρίδα.

Ο στρατηγός Κατσαδήμας, θεωρείται ο πιστός στρατιώτης, ο άνθρωπος που αφιέρωσε όλη του την ζωή στον Ελληνικό Στρατό, έχοντας πάρει μέρος σε πολλές μάχες του ελληνικού στρατού, ενώ στο τέλος της στρατιωτικής του θητείας, ευτύχησε να κληθεί απ’ τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, να αναλάβει στην πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση την θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, με υπουργό τότε τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ. Έμεινε στην θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, ως τις παραμονές των εκλογών του Οκτωβρίου του 1981, οπότε και ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Σημαντική προσωπικότητα ο στρατηγός Ιωάννης Κατσαδήμας, έχει συνδέσει το όνομά του με την Άρτα, την οποία στην στρατιωτική και πολιτική του θητεία, βοήθησε με όποιους τρόπους μπορούσε.