Οι Γέφυρες Κοράκου και Κουτσοκαμάρας πάλι στο προσκήνιο

 

 

Οι ευρωβουλευτές κ.κ. Κουμουτσάκος και Δανέλλης ανέλαβαν πρωτοβουλίες 

 

 

«Οι ευρωβουλευτές κ.κ. Κουμουτσάκος και Δανέλλης που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην ημερίδα την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη στην τοπική κοινότητα Πηγών Άρτας, -Ιστορική έδρα του δήμου-, στις 22 Αυγούστου 2011 με θέμα «Η ανάπτυξη της Υπαίθρου» αλλά και στις γιορτές του Σέλτσου την επόμενη μέρα 23 Αυγουστου, φάνηκαν να είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση στην περιοχή. 
Έμειναν έκθαμβοι από τις φυσικές ομορφιές, ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, αλλά και αισιόδοξοι πως μέσα από τις κατάλληλες διαδικασίες ο τόπος αυτός μπορεί να βγει από την απομόνωση και το μαρασμό». 
Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας, που υπογράφεται από τον Πρόεδρό της Χρήστο Β. Καπερώνη και αναφέρει τα εξής: «Τα συναισθήματα όμως αυτά διαδέχθηκαν η οργή και η αγανάκτηση όταν, μετά από περιήγηση που ζήτησαν οι ίδιοι, αυτή τη «γωνιά του παραδείσου» όπως την χαρακτήρισαν, διαπίστωσαν την καταστροφή ιστορικών μνημείων και τις βίαιες παρεμβάσεις που υπέστη το οικοσύστημα και το περιβάλλον, στα πλαίσια των έργων εκτροπής του Αχελώου.

Ένα χρόνο ακριβώς από την πραγματοποιθείσα στις Πηγές Άρτας (23/8/2010) ημερίδα «για την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου τη διάσωση της γέφυρας Κουτσοκαμάρας, και την αναστήλωση της Κούλιας (φυλάκιο-τελωνείο)» ενημερώθηκαν τόσο οι ίδιοι όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς που συνοδεύονταν, από υπηρεσιακούς παράγοντες, για τα ιδιαίτερα και σπάνια τεχνικά χαρακτηριστικά των γεφυριών, τη διαχρονική συμβολή τους στην περιοχή, τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο πέρασμα των αιώνων, καθώς και για τα αίτια της σημερινής τους κατάντιας.