Μας έμειναν τα κινέζικα μπαλόνια!

 

 

Έκλεισαν και στην Άρτα, περισσότερα απ’ τα μισά κινέζικα καταστήματα…

 

 

 

 

Μπορεί να είναι καλό, σίγουρα όμως δείχνει το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που και στην Άρτα είναι τώρα περισσότερο εμφανής!

Τα μισά, περίπου δέκα κινέζικα καταστήματα που λειτουργούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια στην Άρτα, έχουν κλείσει και τα υπόλοιπα που είναι εν λειτουργία, δεν περνούν και τις καλύτερες στιγμές τους, αφού η κίνησή τους είναι περιορισμένη. Τα περισσότερα εκ των κινέζικων καταστημάτων, που έκλεισαν είναι αυτά των κεντρικών δρόμων, όπως της οδού Μακρυγιάννη, της οδού Τζαβέλα και της Β. Πύρρου. Παράλληλα έχουν κλείσει και καταστήματα στον Περιφερειακό, όπως το μεγάλο απέναντι απ’ το Κλειστό Γυμναστήριο.

Όπως μας έλεγε συμπολίτης μας, που έχει επικοινωνία με κάποιους απ’ τους κινέζους αρμόδιους της λειτουργία των καταστημάτων αυτών, τα προβλήματα του τελευταίου χρόνου ήταν πάρα πολλά, αφού η κίνησή τους είχε περιοριστεί στο ένα τρίτο, της περυσινής κίνησης. Αυτό αν συνδυαστεί και με τα πολύ υψηλά ενοίκια, που έδωσαν κατά καιρούς οι κινέζοι, σε αρτινούς ιδιοκτήτες ακινήτων, τότε επιβεβαιώνεται πως όλα οδηγούνται σε κλείσιμο.

Κάποιοι θεωρούν ότι είναι θετικό το γεγονός αυτό, μιας και ήταν πάρα πολλοί οι αρτινοί που έκαναν τις αγορές τους απ’ τα κινέζικα καταστήματα, άρα κάποια χρήματα θα επιστρέψουν στα καταστήματα των αρτινών εμπόρων.