Η ώρα της κάλπης πλησιάζει…

 

Συναίνεση ή

άμεσα εκλογές,

διαμηνύουν απ’

την κυβέρνηση

 

 

 

Δραματικές εξελίξεις αλλά και κρίση στον πολιτικό σκηνικό επιφέρει μοιραία η χθεσινοβραδινή διαφωνία της τρόικας με το υπουργείο Οικονομικών για την κάλυψη του χρέους με την κυβέρνηση να είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο απόρριψης του προϋπολογισμού για το 2012.
Οι διαπραγματεύσεις με τη τρόικα ολοκληρώθηκαν στις 2.00 τα ξημερώματα σήμερα με τους εκπροσώπους της να αποχωρούν δίνοντας διορία δέκα ημερών. Σε δέκα ημέρες η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που καθυστερεί για μήνες: το νέο μισθολόγιο, οι αποκρατικοιήσεις, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε εσπευσμένα ραντεβού από τον Γιώργο Παπανδρέου καθώς ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα από το Παρίσι όπου συμμετείχε στη Διάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης.
Ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου για το τελεσίγραφο της τρόικας και θα ζητήσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στην υλοποίηση όσων συμπεριλαμβάνονται στο Μνημόνιο.
Όμως, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος ξέρουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Από τη πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κανένα λόγο να στηρίξει την κυβέρνηση την ώρα που αποδεικνύεται πως δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το πρόγραμμα που συμφώνησε με τους δανειστές της.
Καλά πληροφορημένες πηγές, προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα επανέλθει στο αίτημα του για συναίνεση από τον Αντώνη Σαμαρά και την ΝΔ με βασικό επιχείρημα την έξοδο της χώρα από την κρίση.
Το «πολιτικό τέχνασμα» του κ. Παπανδρέου είναι πασίδηλο ότι έχει να κάνει με την δικαιολογία για πρόωρες εκλογές. Εν πολλοίς ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συναίνεση από τον κ. Σαμαρά, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι είναι πολύ δύσκολο να λάβει θετική απάντηση. Έτσι επικοινωνιακά θα είναι ευκολότερο για αυτόν να ζητήσει πρόωρες εκλογές.
Ένα δεύτερο σενάριο το οποίο διαρρέεται από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είναι ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της  χρεοκοπίας με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.
Τούτων δοθέντων, η ώρα της κάλπης πλησιάζει…

Newpost.gr