Αντιδημοκρατική η συγκρότηση της ΕΝ.Π.Ε.

 

 

Καταγγελία από την παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»

 

 

 

 

 

«Απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό» χαρακτηρίζει το πλαίσιο με το οποίο συγκροτείται η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», επικεφαλής της οποίας είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Παπαδημητρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:

«Η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» καταγγέλλει το απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό πλαίσιο, με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να συγκροτήσει την «Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)». Με το Προεδρικό Διάταγμα 74/2011, που θεσμοθέτησε, αποκλείει όλες τις δυνάμεις πέραν των δύο μεγάλων παρατάξεων του δικομματισμού όχι μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και από τη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ. Πρόκειται για πλήρη αλλοίωση της λαϊκής βούλησης, η οποία ξεκίνησε από το εκλογικό σύστημα του Καλλικράτη και ολοκληρώνεται σήμερα με την εκλογή του συλλογικού οργάνου των Περιφερειών.

Βασικός στόχος είναι ασφαλώς η «ενοχλητική» παρουσία των παρατάξεων της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας. Για να πετύχει τον εξοβελισμό τους, το Π.Δ. περιέχει οφθαλμοφανείς αντιδημοκρατικές διατάξεις, όπως η υιοθέτηση διαφορετικών εκλογικών μέτρων κατά Περιφέρεια αλλά και η αυτοδίκαιη συμμετοχή των διορισμένων Αντιπεριφερειαρχών στη Γενική Συνέλευση, που αλλοιώνει τον συσχετισμό των δυνάμεων.Το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» υποστηρίζει τη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης από όσους και όσες περιφερειακούς συμβούλους έχουν εκλεγεί και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις μεθοδεύσεις του συγκεκριμένου Π.Δ., όπως και σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της Τρόικας στο χώρο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».