Ρομαντική κι επίμονη…

Υπάρχουν και άνθρωποι που χωρίς ιδιαίτερη φασαρία, κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να έχουν προσφορά στο νέο Δήμο Αρταίων, σε αντίθεση με αυτούς που δημιουργούν φασαρία και στην τελική δεν κάνουν τίποτα.

Ρομαντική κι επίμονη η αντιδήμαρχος Βίκυ Βασιλάκη, μοχθεί καθημερινά να κάνει πράξη σημαντικές επιλογές της αυτοδιοίκησης, στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής που είναι αρμόδια. Ασχολείται με όλα τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου και των δημοτών, χωρίς να θέλει αυτή της την προσπάθεια να την εξαργυρώσει επικοινωνιακά, όπως συμβαίνει με κάποιους παράγοντες της αυτοδιοίκησης, που ότι κι αν κάνουν πρέπει να το συνοδεύει και μια φωτογραφία, για να γίνει το… παιχνίδι.

Η λειτουργία των παιδικών σταθμών, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητας της αντιδημάρχου, που φαίνεται πως στην καθημερινότητά τους, έχει βάλει τάξη και έχουν επιλυθεί σημαντικά προβλήματα, τα οποία όλοι, μέχρι τώρα συζητούσαν, αλλά κανένας δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει με επάρκεια.

Οι έχοντες ανάγκη, είναι ένας άλλος τομέας, κρίσιμος για την εποχή μας, στον οποίο παρεμβαίνει καθημερινά η αντιδήμαρχος και μέσα απ’ τις δράσεις που προβλέπονται στην αυτοδιοίκηση και μέσα από παρεμβάσεις σε άλλους φορείς, που μπορεί να έχουν την δυνατότητα να κάνουν κάποια πράγματα.

Η ίδια αποφεύγει να κάνει απολογισμό των παρεμβάσεών της, αλλά είναι περισσότερο από σίγουρο, ότι μέχρι τώρα έχει κάνει πολλές και με σημαντικά αποτελέσματα.

Η προετοιμασία της λειτουργίας του ΚΑΠΗ και το έμπρακτο ενδιαφέρον, μιας και η διασφάλιση καλύτερων όρων για την Τρίτη ηλικία, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε δημοτική αρχή.

Γενικά θα λέγαμε ότι η αντιδήμαρχος Βίκυ Βασιλάκη, αποδεικνύεται η «χρυσή επιλογή» για τον δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, αλλά και τον Δήμο Αρταίων, γιατί στην εποχή της κρίσης και των πολλών προβλημάτων, η άσκηση οικονομικής πολιτικής, πρέπει να είναι εκ των ων ουκ άνευ.