Είχαν 765 αρχαία νομίσματα προς πώλησιν…

 

 

Αλλά έπεσαν σε αστυνομικό και συνελήφθησαν οι δύο οικοδόμοι από την Κόνιτσα

 

 

 

 

Μία από τις πιο σημαντικές επιτυχίες των τελευταίων ετών κατέγραψε η Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ιωαννίνων. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και μία δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση, αλλά απολύτως συντονισμένη, συνέλαβε δύο αρχαιοκάπηλους, οι οποίοι επιδίδονταν σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν και σε λαθρανασκαφές.

Χόμπι τους το κυνήγι των κρυμμένων θησαυρών. Άλλωστε ο χρυσός έλκει πολλούς. Στην κατοχή τους είχαν νομίσματα. Ένας από τους αστυνομικούς εισήλθε στην παρέα που συνομιλούσε μαζί τους για την αγοραπωλησία των νομισμάτων.

Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις το αντίτιμο προσδιορίστηκε και το ραντεβού καθορίστηκε.

Χθες το απόγευμα σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, ο αστυνομικός έφτασε για να παραλάβει τον θησαυρό. Αυτό ήταν ένα από τα ραντεβού που γίνονταν τις τελευταίες ημέρες. Το τελευταίο ήλπιζαν οι άνδρες της Ασφάλειας και έτσι τελικά αποδείχθηκε.

Οι δύο άνδρες, οικοδόμοι από την Κόνιτσα, συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους και προς πώληση στους αστυνομικούς είχαν 745 ευρωπαικά και οθωμανικά νομίσματα, χρυσά και ασημένια.

Το ποσό που είχαν απαιτήσει για την πώληση ανέρχονταν στις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Από την έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους βρέθηκε ένας ακόμη, μικρός αριθμός νομισμάτων, ασύρματοι, και ανιχνευτές μετάλλου. Ένα τρίτο άτομο, που μετείχε στις πρώτες συνομιλίες, διέφυγε της σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι τα νομίσματα τα είχαν βρει κατά την διάρκεια λαθραίας ανασκαφής που είχαν διενεργήσει στην περιοχή του Αμαράντου.

Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία της Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε έναν τομέα για τον οποίο μέχρι τώρα πολλά ακούγονταν και τίποτα δεν γίνονταν, η οποία αποδεικνύει την ωριμότητα και τη σοβαρότητα στον τρόπο λειτουργίας της.

epiruspost.gr