Συνεχίζονται οι έρευνες στο Δημαρχείο

-Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας έχουν εγκατασταθεί στο Δημαρχείο και εξετάζονται πολλοί υπάλληλοι…

-Κάποια ερωτήματα ζητούν απαντήσεις, κύριε δήμαρχε

 

 

Χθες απ’ το πρωί και για πέντε ώρες περίπου, σε γραφείο που παραχωρήθηκε στους ανθρώπους του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, κατέθετε μία υπάλληλος του Δήμου Αρταίων και από μόνο του το γεγονός δημιούργησε ερωτηματικά, αλλά και απορίες για την αναζήτηση πληροφοριών.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ που όπως είναι γνωστό απ’ την περασμένη εβδομάδα, ερευνούν υπόθεση που αφορά την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών που έκανε ο Δήμος Αρταίων , τα έτη 2008, 09 και 10 από συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων και ενώ την περασμένη εβδομάδα, έδειχναν πως η έρευνα ολοκληρώθηκε, επανήλθαν από προχθές και φαίνεται πως με τα συμπληρωματικά στοιχεία, θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η γνωστοποίηση του όποιου πορίσματος προκύψει.

Οι πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν πως εξετάζονται υπάλληλοι του Δήμου, με μία εξ αυτών, να αποτελεί το κέντρο της έρευνας, ίσως και λόγω των αρμοδιοτήτων που της είχαν ανατεθεί απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Τον εκθέτει!

Η επιστροφή των στελεχών του ΣΔΟΕ στο Δημαρχιακό Κατάστημα, ως γεγονός και μόνο, εκθέτει απόλυτα τον δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, που στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε βιαστεί να βγάλει το πόρισμα και να δηλώσει, ότι όλη η φασαρία γίνεται για το τίποτα.

Είχαμε επισημάνει τότε ότι ο δήμαρχος «βιάστηκε να βγάλει το πόρισμα» και στην ουσία να… αθωώσει την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία όπως και να το κάνουμε, αυτό το χρονικό διάστημα, είναι απολογούμενη, άρα κάτι σημαντικό μπορεί να συμβαίνει. Το λέμε αυτό, χωρίς να καταρρίπτουμε το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά οι συνεχιζόμενες έρευνες, όλο και κάπου θα οδηγήσουν.

Τώρα αν κληθεί ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, να απαντήσει, αφού η όλη φασαρία με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, δεν ήταν τίποτα, όπως είχατε ανακοινώσει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί επανήλθαν και συνεχίζουν τις έρευνες.

Σίγουρα δεν θα έχει να απαντήσει κάτι ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης και ως πρώτη εξήγηση, για την ενέργειά του αυτή, θα μπορούσε να παραπέμψει στην αφέλεια και τίποτα άλλο. Γιατί αν υποψιαστούμε τίποτα άλλο, τότε «φίδι που μας έφαγε».

Στο ίδιο πρατήριο!

Επιμένουμε, θεωρούμε ότι όσοι ελέγχονται σήμερα απ’ το ΣΔΟΕ και την εισαγγελέα Άρτας, έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. Ωστόσο κάποια πράγμα και ενοχλούν και προβληματίζουν.

Ο Δήμος Αρταίων, ατύχησε στην διαδικασία προμήθειας καυσίμων. Η δημοπρασία που έγινε έκρινε ως μειοδότη επιχειρηματία, που ήταν ο μοναδικός που έλαβε μέρος στην διαδικασία, ο οποίος είχε δώσει έκπτωση 0%, που απ’ τον επίτροπο θεωρήθηκε μη νόμιμο και φυσικά η προμήθεια καυσίμων, βρέθηκε στον αέρα, αφού ο ανάδοχος, είχε προμηθεύσει τον Δήμο με καύσιμα, προμήθεια την οποία τώρα δεν μπορεί να πληρωθεί.

Όταν ο προμηθευτής, που προέκυψε απ’ την άκυρη δημοπρασία, σταμάτησε να προμηθεύει το Δήμο καύσιμα, τότε ο δήμαρχος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έδωσε εντολή να γίνεται, διά αναθέσεως, η προμήθεια των καυσίμων, απ’ το πρατήριο που τώρα ελέγχεται και βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.

Ο κάθε καλοπροαίρετος συμπολίτης θα ρωτήσει:

-Είναι που είναι έτσι τα πράγματα, ακούγονται τόσα που ακούγονται, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, δεν μπορούσε να βρεί άλλο πρατήριο καυσίμων, να εξυπηρετήσει τον Δήμο, κατά την μεταβατική περίοδο, μέχρι να γίνει η δημοπρασία και να προκύψει ο επίσημος προμηθευτής, για το διάστημα που θα προβλέπει η διακήρυξη της δημοπρασίας;

Την απάντηση, ελπίζουμε ότι θα μας δώσει, όταν βρει χρόνο, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης.