Κι όμως είναι μείζον θέμα!

 

 

 

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

 

 

Κι όμως η εικόνα του νέου νεκροταφείου, όπως και του παλιού, είναι αυτή που μπορεί να καταδείξει το μέγεθος της ευαισθησίας της δημοτικής αρχής και του κάθε παράγοντα, που… κόβεται ότι ασχολείται με τα πάντα…

Μπορούμε να θυμηθούμε τον αείμνηστο δήμαρχο Κώστα Βάγια, που κάθε Σάββατο πρωί, χειμώνα και καλοκαίρι, αφιέρωνε μία δύο ώρες στο δημοτικό κοιμητήριο, όπου άκουγε τα παράπονα και τις προτροπές όσων βρισκόταν εκεί, για να αφήσουν ένα λουλούδι ή να καθαρίσουν το μνήμα κάποιου προσφιλούς τους προσώπου. Και γινόταν κάθε φορά, ουσιαστικές παρεμβάσεις. Όλα ήταν πεντακάθαρα και οι σκέψεις των απλών ανθρώπων, ήταν ότι ο δικός τους άνθρωπος βρισκόταν κάπου καλά.

Η εποχή Βάγια παρήλθε και μαζί μ’ αυτή και κάποιες ευαισθησίες, οι οποίες όμως θα έπρεπε να είναι το χαρακτηριστικό της αυτοδιοίκησης που με τους Καλλικράτες και όλες τις άλλες μεταρρυθμίσεις, αρχίζει να χάνει και το ανθρώπινο πρόσωπό της.

Τι ζητάει ένας απλός πολίτης, που έχει τον άνθρωπό του στο νέο νεκροταφείο;

Τίποτα απολύτως, θα απαντούσαμε και αυτό γιατί δεν χρειάζονται ούτε τα εκατομμύρια, ούτε η πολλή δουλειά, για να γίνει κάτι καλό. Μεράκι χρειάζεται και λίγος χρόνος, για έναν απ’ τους τόσους παράγοντες που φέρνουν γύρω στο δημαρχιακό μέγαρο και κάνουν πως ασχολούνται με… σοβαρά θέματα του Δήμου.

Βεβαίως η πληροφορία που έχει η «Γ» αναφέρει ότι είναι πρόθυμοι, πολλοί συμπολίτες μας, με οικονομική άνεση, να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, να γίνει ο χώρος αυτός αντάξιος της σημασίας του. Μάλιστα γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις, οι οποίες έδειξαν ότι είναι αρκετοί οι συμπολίτες μας που θα στηρίξουν την προσπάθεια, για απλές παρεμβάσεις, που όμως θα κάνουν την εικόνα του χώρου, αντάξια της μεγάλης σημασίας που έχει.

Θα πρέπει να ισχυριστούμε με βεβαιότητα, ότι η νέα δημοτική αρχή, στις πρώτες ημέρες της θητείας της έκανε κάποιες συζητήσεις για το θέμα αυτό, αλλά έμειναν σ’ αυτές τις συζητήσεις.

Όμως δεν τους παίρνει άλλο. Οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι άμεσες, για να δείξει η παρούσα δημοτική αρχή, ότι ως αυτοδιοίκηση, καθοδηγείται και απ’ την ανθρώπινη ευαισθησία.

Διαφορετικά, ας κομπάζουν ότι κάνουν μελέτες και ότι κατάφεραν και ενοποίησαν τις υπηρεσίες, που θεωρούν ότι είναι ο θετικός απολογισμός του εξαμήνου….