Βιάστηκε να βγάλει το πόρισμα!

 

 

 

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

 

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, που οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, που ερευνούν την υπόθεση των καυσίμων και τις προμήθειες του Δήμου Αρταίων, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ευρισκόμενος στο γραφείο του, την ώρα που πήγαιναν και ερχόταν οι υπάλληλοι που κατέθεταν, ζητούσε το ένα μετά το άλλο τα χάπια για την πίεσή του, απ’ τους συνεργάτες του. Και δικαίως… Αυτά που άκουγε όχι μόνο την πίεση κανονικού ανθρώπου, μπορούσαν να σηκώσουν, αλλά και πεθαμένου… Τουλάχιστον αυτό πληροφορηθήκαμε εμείς, από άνθρωπο που ήταν δίπλα του και δεν είχε λόγο να υπερβάλλει στην πληροφόρηση. Αντίθετα λόγο είχε να είναι επιφυλακτικός…

Λίγες ημέρες αργότερα, την Δευτέρα το πρωί κυκλοφόρησε και έντυπο το απολογιστικό μότο του πρώην δημάρχου Πάνου Οικονομίδη και των συνεργατών του.

-Και τι έγινε έλεγαν, για να συνεχίσουν με εξ ίσου ενδιαφέροντα στοιχεία:

-Και στο Νοσοκομείο και στο ΤΕΙ έγιναν ανάλογοι έλεγχοι και δεν βγήκε τίποτα…

Μπράβο σ’ αυτούς που το σκέφτηκαν και θα… αθωώσουν με τον τρόπο αυτό όσους ΜΠΟΡΕΙ να ενέχονται σ’ αυτή την υπόθεση και να έχουν ποινικές ή άλλες ευθύνες.

Την ίδια μέρα το βράδυ, εκλήθη ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, για την έρευνα του ΣΔΟΕ στο Δήμο, αλλά και για την σχέση της εισαγγελέως Άρτας σ’ αυτή την υπόθεση.

Το ίδιο μότο κι αυτός…

-Γίνεται μία έρευνα, αλλά δε νομίζω ότι θα βγει τίποτα, είπε και συνέχισε με στόμφο:

-Άλλωστε ανάλογες έρευνες έγιναν και στο ΤΕΙ και το Νοσοκομείο.

Το έβγαλε δηλαδή το πόρισμα ο δήμαρχος Γιάννης, την στιγμή που οι πληροφορίες για την όλη υπόθεση συγκλονίζουν την τοπική κοινωνία και ακούγονται (και γράφονται) πράγματα που αν είναι αλήθεια, θα μείνουμε σύξυλοι οι πάντες.

-Γιατί όμως τόση σπουδή, απ’ την πλευρά του δημάρχου Γιάννη, να βγάλει αυτός νωρίτερα απ’ το ΣΔΟΕ, το πόρισμα της έρευνας που είναι εν εξελίξει ακόμη;

Την απάντηση μπορούμε να αναζητήσουμε, σε μια παλιότερη δημόσια ομιλία του δημάρχου Γιάννη. Κατά τον επίσημο εορτασμό της Αγίας Θεοδώρας, στην δεξίωση που ο ίδιος παρέθεσε στο «ΚΤΗΜΑ ΜΑΡΟΣ». Είχε πει τότε, ότι η δημοτική αρχή, της οποίας έχει την τιμή να ηγείται, είναι η συνέχεια της δημοτικής αρχής του Πάνου Οικονομίδη, το έργο της οποίας θα πρέπει να συνεχίσει.

Η πρώτη πράξη της συνέχειας, είναι η ανάληψη της υπεράσπισης, πριν το ΣΔΟΕ βγάλει το πόρισμά του, το οποίο με ανυπομονησία περιμένουν να πληροφορηθούν όλοι οι συμπολίτες μας.

Η επόμενη γενναία πράξη που μπορεί να κάνει ο δήμαρχος αφορά την αυτοκριτική του.

Θα πρέπει να βγει δημόσια και να πει αυτό που κάνει. Ότι δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του Πάνου, για να συνεχιστεί ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ το οποίο σήμερα ερευνάει το ΣΔΟΕ και δεν είναι τίποτα το επιλήψιμο για τον δήμαρχο Γιάννη…