Στον… μαγικό κόσμο της πλατείας!

 

Πως οργανώνουν την αντίδρασή τους οι καφεπώλες, που δεν είδαν με καλό μάτι τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής

 

 


Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Απ’ όλα έχει ο… μαγικός κόσμος της κεντρικής πλατείας. Παρανομίες άπειρες… Τσαμπουκάδες από κει που δεν μπορείς να τους περιμένεις… Απειλές προς κάθε κατεύθυνση… Εσχάτως και μηνύσεις, από ενδιαφερόμενους, άρα και ενασχόληση της Δικαιοσύνης με το όλο θέμα.

Γράφτηκε σε τοπική εφημερίδα, ότι κυρία επιχειρηματίας του χώρου, έχει καταθέσει μήνυση κατά του πρώην δημάρχου και κατά δυό πρώην αντιδημάρχων, για παράνομη έκδοση αδειών και πολλά άλλα.

Ο πρώην αντιδήμαρχος όμως, υπό την ιδιότητα του νομικού, είναι ο νομικός συμπαραστάτης των καφεπωλών, που θέλουν να παραμείνει η κατάσταση χάους που επικρατεί εκεί και εκ του χάους, όπως είναι λογικό προκύπτει το κέρδος…

Και απορεί ο καθένας:

-Πως είναι δυνατόν, το καθεστώς των πλατειών, που ισχύει ακόμη σήμερα και επιχειρεί να αλλάξει η νέα δημοτική αρχή, να αποτελεί αντικείμενο δικαστικής έρευνας, μετά τις καταγγελίες και οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορούνται γι’ αυτό, πολιτικά περισσότερο, να επιχειρούν να το διατηρήσουν;

Το ερώτημα δεν μπορούμε να το απαντήσουμε εμείς. Και φυσικά κάθε λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να το απαντήσει και να μπει στην διαδικασία, πως είναι δυνατόν, την στιγμή που ΟΛΟΙ οι πολίτες βλέπουν να γίνεται αυτό που με κάθε τρόπο ζητούσαν τα προηγούμενα χρόνια, να επιχειρείται και πάλι αυτή η προσπάθεια να ακυρωθεί, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για το κέρδος ελάχιστων καφεπωλών.

Ίσως οι εξελίξεις αυτές είναι καθοριστικές για να μανιώσουν την δημοτική αρχή και ειδικά το δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, να κάνει ΑΜΕΣΑ πράξη όσα υποσχέθηκε στους πολίτες και άργησε χαρακτηριστικά να υλοποιήσει. Οι τρόποι υπάρχουν και είναι απλοί. Η οριστική απόφαση χρειάζεται και η περισσότερη κινητοποίηση των συνεργατών του δημάρχου, όπως και των υπηρεσιών του Δήμου.

Αν και σήμερα, που όπως έχουμε πληροφορηθεί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των αρμοδίων του Δήμου, με τους καφεπώλες, για να συμφωνήσουν για την ενοικίαση συγκεκριμένου χώρου, δεν φέρει αποτέλεσμα, τότε όλο το… παιχνίδι είναι στο χέρι του δημάρχου. Υλοποιεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας και την αρωγή της Δικαιοσύνης και αποκαθίσταται πλήρως η τάξη.

Αν δεν γίνει σήμερα αυτό που πρέπει να γίνει και καταφέρουν οι καφεπώλες, να… αγοράσουν πολύτιμο χρόνο, τότε όλο το καλοκαίρι θα περάσει έτσι και στην πράξη θα έχουν δικαιωθεί οι καφεπώλες.

Ας σκεφτούν καλά αυτές τις εξελίξεις ο δήμαρχος και οι συνεργάτες τους και ας κατανοήσουν καλά, ότι εδώ που φτάσαμε θα πρέπει να βιαστούν.